Vágólapra másolva!
2019. május 11-én, napra pontosan egy évvel ezelőtt derült ki, hogy leukémiában szenved Gereben Lívia, a KSC Szekszárd és a magyar női kosárlabda-válogatott játékosa. A 20 éves kosaras az elmúlt egy évben élete legfontosabb meccsét vívta, és győztesen került ki belőle, ezt pedig az Instagram-oldalára feltöltött kórházi képpel ünnepelte.

A 20 éves bedobóért összefogott az magyar kosártársadalom, átesett több kemoterápiás kezelésen, egy őssejt-transzplantáción és túlélte a betegséget. Gereben Lívia márciusban elmondta, minden értéke a normál tartományban van. Az erőnléti állapotán is látszik, hogy egyre jobban van, otthon edz, sétál a környéken, és napról napra erősebbnek érzi magát.

A Bors megtalálta a szekszárdi kosaras Insta-storyját, amelyben azt írta:

- írta Gereben Lívia, akitől a kiposztolt képen éppen vért vettek.

Gereben Lívia megnyerte élete legfontosabb meccsét Forrás: gerebenlivi/Instagram

„Ezen a napon kezdtem el életem legnagyobb harcát.

De nem voltak negatív gondolataim, mert erős lettem. Köszönöm Istenem, hogy itt lehetek" - áll a szekszárdi kosaras másik történetében.

A 20 éves kosarast megerősítette a küzdelem Forrás: gerebenlivi/Instagram

Gereben Lívia úgy tervezte, hogy áprilisban tér vissza a kosárcsapatához, de a koronavírus miatt erre még várnia kell. Azonban így is új, hároméves szerződést írt alá csapatával, ami bizonyítja, hogy hosszú távon számolnak vele.