További két évig Erste Liga lesz a jégkorongbajnokság neve

Budapest, 2018. március 31. A bajnok MAC Budapest játékosai ünnepelnek a budapesti Tüskecsarnokban 2018. március 31-én, miután a jégkorong Erste Liga döntőjének ötödik mérkőzésén hosszabbítás után 3-2-re legyőzték a címvédő DVTK Jegesmedvék csapatát és ezzel 4-1-re megnyerték a párharcot. A MAC története első diadalát aratta. MTI Fotó: Czagány Balázs
Vágólapra másolva!
További két évig Erste Ligának hívják a magyar bázisú jégkorongbajnokságot - jelentette be szerdán a pénzintézet és a magyar szövetség (MJSZ).

"Egy kétszáz éves intézmény jól meggondolja, kivel működik együtt, melyik sporthoz adja a nevét" – értékelt a megállapodás aláírása előtt Jelasity Radován, a magyarországi Erste Bank elnök-vezérigazgatója. Leszögezte, a három éve megkezdett stratégiai együttműködés nyomán "kölcsönös előnyökkel, pozitív tapasztalatokkal" lettek gazdagabbak.

– tette hozzá.

"Nehéz időszakot él át a nemzetközi jégkorong, sajnos a magyar hoki sem kivétel ez alól – hangsúlyozta Such György, az MJSZ elnöke. – Különösen fontos, hogy hosszú távon elkötelezett, megbízható partnerekkel tudunk együttműködni, az Erste Bank személyében ilyen partnerünk volt, van és lesz."

Kifejtette: a további előrelépés feltételeit kívánják megteremteni és a lelkes közönség igényeit kiszolgálni:

Az MTI kérdésére elmondta: a világjárvány hatására az anyagi körülmények, pénzügyi lehetőségek korlátozottabbak.

"Mivel nem volt forrás a felnőtt válogatott szponzorációjára is, partnerünk erről felelős és korrekt módon lemondott, a fókuszt pedig a ligára helyezte. Ezzel megnyílt előttünk a lehetőség, hogy a nemzeti csapathoz újabb szponzort keressünk" – fogalmazott.

Szőke Álmos, az Erste Liga elnöke leszögezte, az együttműködés stabil alapot adott a szemmel látható fejlődéshez. Mint mondta, a szakmai munkában is sok segítséget nyújt a bank, a profi marketinget és a nézőtoborzást említette példaként, amelyek a liga hosszú távú fejlődését szolgálják.

"Olyan versenysorozattá vált a liga, amelyre lehet alapozni" – mondta, hozzátéve, hogy a csapatok erősítenek a következő szezonra,

így erős bajnokságra számít a 2020/21-es idényben,

amelyet szeptember közepe körül szeretnének elkezdeni.

Szabados Richárd, a liga alelnöke, az Erste Bank vállalati üzletágának vezetője a tervek közül megemlítette a klubok üzleti szemléletének javítását, valamint a "Családok a jégpályára" marketingakciót.

Címlapi kép: A bajnok MAC Budapest játékosai ünnepelnek a budapesti Tüskecsarnokban 2018. március 31-én, miután a jégkorong Erste Liga döntőjének ötödik mérkőzésén hosszabbítás után 3-2-re legyőzték a címvédő DVTK Jegesmedvék csapatát és ezzel 4-1-re megnyerték a párharcot. A MAC története első diadalát aratta. MTI Fotó: Czagány Balázs