Társoldalunk:

Hanga Ádám nyugodtan rápihenhetett a bajnoki elődöntőre

2020.06.26. 17:00

Hanga Ádám távollétében az addig százszázalékos Barcelona kikapott utolsó, tét nélküli csoportmérkőzésén a spanyol kosárlabda-bajnokság valenciai végjátékában.

A liga honlapja szerint a már elődöntős katalánok ötödik mérkőzésükön 87-86-os vereséget szenvedtek a Tenerifétől úgy, hogy a teljes kezdőötös pihenőt kapott. A Barca mellett az A csoportból a magyar válogatott kosaras korábbi csapata, a Baskonia jutott tovább a négy közé. A B jelű hatosban az utolsó, pénteki forduló előtt még nem dőlt el a továbbjutás.

"Svetislav Pesic mester kímélni akart a vasárnapi folytatásra, így a kispadról néztem végig a meccset. Elszántak vagyunk, mindegy, ki jön az elődöntőben, meg akarjuk nyerni a bajnokságot – mondta az MTI-nek Hanga Ádám.

Előzőleg a Barcelona a 12 csapatos és a koronavírus-járvány miatt zárt kapus minitorna nyitányán 96-92-re legyőzte a Badalonát, majd a Malaga ellen 84-73-ra, a Baskonia elleni 81-75-re, a Bilbao ellen pedig 85-73-ra nyert, Hanga pedig 12 gólpasszal új karriercsúcsot ért el.

Az elődöntőt vasárnap, a döntőt pedig jövő kedden rendezik.