Példátlan módon bonyolítanák le a következő román kézilabda-bajnokságot

CSM Bucuresti v Rostov Don - EHF Women's Champions League  Cristan Neagu HANDBALL CSM Bucuresti ETO KC 2017/18 EHF women's Champions League SPORT Olympic Games Summer Games TEAM Rostov Don
Bucharest's Cristan Neagu during EHF Women's Champions League, Main Round, between CSM Bucuresti and Rostov Don at Polivalenta Ioan Kunst Ghermanescu Hall in Bucharest, Romania, on 11 February 2018. (Photo by Alex Nicodim/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
Alexandru Dedu, a Román Kézilabda Szövetség elnöke mindössze 45 nap alatt bonyolítaná le a férfi és a női élvonal következő idényét.

A ProSport című román sportlap beszámolója szerint az elnök a Nemzeti Liga klubjainak találkozóján ismertette a javaslatát.

A következő szezonnak augusztus második felében kellene kezdődnie, de ennek esélye a nullára csökkent, mert a koronavírus-járvány miatt a csapatok egyelőre felkészülési mérkőzéseket sem játszhatnak.

Azt még nem tudjuk, hogy a világ egyik legjobb játékosa, a CSM Bucuresti sztárja, Cristina Neagu mit szól az ötlethez Forrás: NurPhoto via AFP/Alex Nicodim/NurPhoto/Alex Nicodim

A szövetség javaslata szerint az egész idény mindössze 45 napig tartana, és egy vagy két sportcsarnokban rendeznék a meccseket. Az ötletet az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) lebonyolítása ihlette, ezért minden csapatnak ugyanabban a városban kellene szerepelnie, és a sportolók, a szakmai stábok tagjai, illetve a hivatalos személyek nem kerülhetnek kapcsolatba más emberekkel.

A klubok már nagyon várják, hogy elkezdődjön a szezon, és a többségük elfogadja a rendhagyó lebonyolítás ötletét.

Alexandru Dedu pénteken nyújtja be a javaslatot Ionut Stroe ifjúsági és sportminiszternek.