Társoldalunk:

A Bourges ellen kezd a Sopron a női kosárlabda Euroligában

2020.09.22. 15:19

A francia Bourges ellen kezdi meg a női kosárlabda Euroliga átszervezett idényét a Sopron Basket.

A nemzetközi szövetség (FIBA) a koronavírus-járvány miatt a tervezettnél később és új csoportbeosztással indítja el a 2020/21-es idényt. Eszerint a 16 csapatos főtáblán november 29. és december 5. között kerül sor az első körre egy helyszínen, "buborékos" formában, négycsapatos csoportokkal, három-három mérkőzéssel. A magyar bajnok a D csoportba kapott besorolást a török Galatasaray, a Bourges és a szintén francia Basket Landes társaságában.

Gáspár Dávid együttese december 1-jén a háromszoros Euroliga-győztes Bourges-zsal kezd, két nappal később a Galatasaray, majd december 4-én a Basket Landes következik az első "buborékban". Ezt január 17. és 23. között követi egy újabb kör, a csoportokból az első kettő jut majd tovább a rájátszásba.

Török Zoltán, a soproniak ügyvezetője a közmédiának pénteken elmondta, hogy a magyar bajnok várhatóan pályázik az egyik csoporttorna lebonyolítására.

Az Euroliga selejtezőjében az Aluinvent-DVTK Miskolc a török Izmit Belediyesporral csap össze október 28-án, a főtáblára jutás egy meccsen, semleges helyszínen dől el.

A Sopron Basket menetrendje:
december 1.:
Bourges (francia)–Sopron Basket
december 3.:
Sopron Basket–Galatasaray (török)
december 4.:
Basket Landes (francia)–Sopron Basket
január 19.:
Sopron Basket–Bourges
január 21.:
Galatasaray–Sopron Basket
január 22.:
Sopron Basket–Basket Landes