Ötméteresek után nyerte meg a Ferencváros a férfi vízilabda Magyar Kupát

VÁMOS Márton
Hannover, 2019. június 8. Vámos Márton, az FTC (b) és Joannisz Funtulisz, az Olympiakosz játékosa a férfi vízilabda Bajnokok Ligája nyolcas döntőjének (final 8) döntőjében játszott FTC-Telekom Waterpolo-Olympiakosz mérkőzésen Hannoverben 2019. június 8-án. MTI/Kovács Tamás
Vágólapra másolva!
Az FTC-Telekom Waterpolo címét megvédve, sorozatban harmadszor, története során huszadik alkalommal nyerte meg a férfi vízilabda Magyar Kupát. Varga Zsolt együttese vasárnap a margitszigeti döntőben remek mérkőzésen, nagy csatában, ötméteresekkel diadalmaskodott a Szolnok csapata felett.

A finálé előtt megható filmmel emlékeztek a háromszoros olimpiai bajnok Benedek Tiborra, aki június 18-án hosszú betegség után életének 48. évében halt meg.

A gólgazdag első negyedben a Szolnok Filip Filipovic remek játékának köszönhetően - az olimpiai bajnok szerb klasszis három találata mellett kiosztott egy fantasztikus gólpasszt is - 5-4-re vezetett. A második nyolc percben a szolnokiak többször is kettővel léptek el, de az utolsó percig a Ferencvárosnak mindig volt válasza, végül Filipovicé volt a csattanó, így 9-7-re vezetett a Tisza-parti együttes.

A harmadik negyedben a Ferencváros a Filipovichoz hasonlóan parádés napot kifogó Jannisz Funtulisznak köszönhetően kiegyenlített, és a zárófelvonás elején a vezetést is átvette.

Ezután hosszú percekig csak úszóversenyt rendeztek egymás között a csapatok, majd Angyal Dániel egy gyönyörű kapásgóllal egalizált.

Az FTC húsz másodperccel később válaszolt, Vámos Márton balkezes bombája talált utat a hálóba, majd a következő támadásnál labdát szerzett az ellenféltől. Két perccel a vége előtt újra döntetlent lett, újfent egy Filipovic-Kovács Gergő összjáték után talált be a Szolnok. Utóbbi a következő támadásból újra betalált, amivel visszakerült az előny a szolnokiakhoz.

Jöhettek az ötméteresek: az első öt-öt lövő közül egy párban Kovács és Kállay hibázott, majd a hirtelen halálban Konarik Ákos második lövését elhibázta, Funtulisz viszont nem, így a Ferencvárosé lett a trófea.

BENU férfi Magyar Kupa-döntő (Margitsziget):
FTC-Telekom Waterpolo - Szolnoki Dózsa 19-18 (4-5, 3-4, 3-1, 3-3, 6-5) - ötméteresekkel
----------------------------------------------------------------------
gól: Funutlisz 5, Vámos 4, Jansik Sz. 2, Jaksic, Kállay 1-1, illetve Fillipovic, Kovács G. 4-4., Jansik D., Nagy Á., Schmölcz, Konarik, Angyal 1-1