Vágólapra másolva!
Térdsérülést szenvedett a US Ivry elleni francia bajnoki mérkőzésen Nikola Karabatic, a PSG legendás kézilabdázója.

A 36 éves irányító előreláthatólag bő fél évet egészen biztosan kihagyni kényszerül, így sem a december végi, kölni Bajnokok Ligája négyes döntőjében, sem a januári világbajnokságon nem lehet ott a francia válogatott tagjaként.

Karabatic 2002 óta minden világeseményen ott volt a nemzeti csapatban, ami már az azokon elért páratlan eredmények nélkül is elképesztő teljesítmény. Az elmúlt 18 évben 22 tornáról 15 alkalommal térhetett haza éremmel, sőt kilencszer a végső győzelemhez segítette Franciaországot.

A legendás játékos már a sokadik kézilabdázó, aki az elmúlt pár évben súlyos térdsérülést szenved. Ahogyan Karabatic összerogyott a US Ivry ellen megnyert mérkőzésen, az kísértetiesen hasonlított arra, ahogyan Cristina Neagu két éve a női Eb-n pont a magyar válogatott ellen megsérült. Sokan ezeket a térdsérüléseket annak a speciális borításnak tulajdonítják, ami egy évtizeddel ezelőtt a parkettát felváltotta a nemzetközi versenysorozatokban.

Nikola Karabatic súlyos sérülést szenvedett Forrás: EHF Champions League

Mivel Sander Sagosen a nyáron a THW Kielbe igazolt, és most Karabatic is megsérült, ezért a PSG-nek komoly irányítógondjai lehetnek a szezon hátralévő részében. Ha Raúl González együttesének nem sikerül valakit gyorsan találni a legfontosabb posztra, akkor a 20 éves Sadou Ntanzi lesz az egyetlen klasszikus irányítója a francia sztárcsapatnak.

Ugyan a jobbátlövők közül Nedim Remili, a balátlövők közül pedig Mikkel Hansen képesek a pálya közepén játszani, de sokkal kifizetődőbb lenne mondjuk a nyáron Szkopjéból Bresztbe igazoló Stas Skubét, vagy a párizsiakkal korábban hírbe hozott, fiatal horvát Josip Saracot szerződtetniük.