Vágólapra másolva!
Kilenc hónap után lép jégre ismét a magyar jégkorong-válogatott. A Tüskecsarnokban, november 5-én mutatkozik be a nemzeti csapat élén Sean Simpson, az új szövetségi kapitány - olvasható a hazai szövetség közleményében.

A magyar válogatott a februári olimpiai selejtezők óta - amikor is bravúrosan legyőzte Nottinghamben Nagy-Britanniát, továbbjutva ezzel az utolsó körbe - egyáltalán nem játszott mérkőzést, hiszen a koronavírus-járvány miatt a ljubljanai világbajnokság elmaradt. A 2020-21-es szezon elkezdődött, a bajnokságok több-kevesebb zökkenővel bár, de haladnak, és válogatott program is lesz a novemberi nemzetközi szünetben.

Kilenc hónap után ismét pályán a magyar jégkorong-válogatott Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

Eredetileg hagyományos módon négycsapatos tornát tervezett Budapestre a Magyar Jégkorong Szövetség - a körülmények ezt megakadályozták -, ám az újraindulás így sem maradhat el. A Tippmix Nemzetek Tornája keretében

november 5-én este és 7-én délután két Magyarország-Lengyelország mérkőzésre kerül sor a Tüskecsarnokban.

A magyar válogatott állandó partnere és riválisa jelenleg a divízió I./B-ben érdekelt, de hogy mennyire kiváló játékerőt képvisel, azt ugyancsak az olimpiai selejtezőkön bizonyította februárban: az A csoportos Kazahsztán vendégeként harcolta ki a továbbjutást.

A lengyel válogatottal számos alkalommal találkoztak a mieink az elmúlt pár évben Forrás: Magyar Jégkorong Szövetség

Komoly kihívások és izgalmas mérkőzések elé néz tehát Sean Simpson együttese a következő hétvégén. Hogy milyen összetételben mennek csatába a mieink, az még nem ismert, a kerethirdetés rövidesen megtörténik. Az viszont máris biztos, hogy a meccseken korlátozott számban jelen lehetnek a szurkolók is. Az MJSZ az ülőhelyek felére értékesít belépőket, ezeket kizárólag online lehet megvásárolni az Eventim hálózatában, ide kattintva. A találkozón kötelező lesz a nézők számára a szájat és orrot eltakaró maszk viselése.

A két magyar–lengyel az idei világbajnoki felkészülés első állomása nemzeti együttesünk számára. A soron következő divízió I./A csoportos tornát 2021 májusában rendezik Ljubljanában, ahol a mieink ellenfelei a házigazda szlovénok mellett a franciák, az osztrákokok, a koreaiak és a románok lesznek.