Vágólapra másolva!
Spanyolországban, az első osztályú női kosárlabda-bajnokságban vasárnap megrendezett Kutxabank Araski-Casademont Zaragoza mérkőzésen a vendégcsapat egyik játékosa pozitív koronavírus tesztet produkált. A találkozó ennek következtében félbeszakadt - írta a wbasket.hu.

A spanyol élvonalban vasárnap este félbeszakadt a Kutxabank Araski és a Casademont Zaragoza mérkőzése. A Vitoriában rendezett találkozón a Zaragoza 31-26-ra vezetett a nagyszünetben, de a harmadik negyedet már nem tudták elkezdeni.

A zaragozai klubtól azok a játékosok, akik hazájuk válogatottjaiban Európa-bajnoki-selejtezőn lépnek pályára, az előírásoknak megfelelően szombaton kötelező PCR-teszten vettek részt. A csapat vasárnap útra kelt, hogy a Kutxabank Araski otthonában bajnoki mérkőzést vívjon. A feldobásig nem érkeztek meg a teszteredmények, így a találkozót elkezdték.

A félidőig azonban befutottak az eredmények, és kiderült, hogy a zaragozai csapat egyik légiósa pozitív mintát produkált. Ekkor tanácskozás kezdődött, majd a játékvezetők és a mérkőzés ellenőr úgy határozott, hogy nem folytatódhat az összecsapás.