Vágólapra másolva!
A globális koronavírus-járvány miatt online tartott sajtótájékoztatót hétfőn a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya, Székely Norbert és Raksányi Krisztina csapatkapitány. Előbbi szerint a válogatott a sajnálatos sérülések mellett kiváló felkészülésen van túl és az egy évvel ezelőtti, Hollandia elleni vereség után most szakmailag sokkal felkészültebben lép majd pályára november 14-én. Raksányi pedig kiemelte, hogy ez a csapat nyomás alatt nagyon jól tud teljesíteni.

„A maga nemében minden normálisan halad, edzés, csapatösszetartás, mindent el tudtunk végezni. Vannak olyan körülmények, amelyek kicsit izgatottá tesznek bennünket, de nem gondolom, hogy ez olyan problémát okozna a felkészülésben, ami akadályozna minket bármiben is." – kezdte a felkészüléssel kapcsolatos mondandóját Székely Norbert.

Az Origo Sport kérdésére a szövetségi kapitány elmondta, hogy:

"Az elmúlt három évben eléggé összeszokott a társaság, de ilyen még nem volt, hogy koronavírus-tesztet kellett csinálni a válogatott táborban."

A válogatott keret kapcsán a szakember elmondta, hogy kényszerpályán mozognak, mert sok a sérült a csapatban.

„Határ Bettinek (az eddig két Eb-selejtező legeredményesebb magyar játékosa – a szerk.), olyan problémája van, ami miatt nem lehet ott a selejtezőn és Studer Ágnes (ő az elsőszámú irányító – a szerk.) sem lesz ott a mérkőzésen.

Goree Cyesha szereplése függőben van, mert sportkórházban van hétfőn, ott dől majd el, hogy játszhat-e.

Ezen kívül voltak kisebb sérülések, Dombai Rékának a keze sérült meg még a válogatott edzőtábor előtt Győrben, ezért Hollandia ellen ő sem tudott szerepelni. Weninger Virág pedig ráesett a lábára, így az ő játéka is kérdéses még. Ugyanakkor,

Székely Norbert szövetségi kapitány optimistán tekint a Hollandia mérkőzés elébe. Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

Raksányi Krisztina, a válogatott csapatkapitánya az Origo Sport kérdésére elmondta, hogy a koronavírus miatti intézkedések mellett sem kellett nagyon másként csinálniuk a dolgukat az edzőtáborban. Már hozzá vannak szokva ahhoz, hogy korlátozott a mozgásterük, de

összetartó az együttes, rendkívül motivált és mindenki nagyon komolyan veszi az edzéseket.

„Ez a csapat nyomás alatt nagyon jól teljesített, most sokkal több információnk van a hollandokról, elemeztük a játékukat.

– tette hozzá Raksányi.

A szövetségi kapitány azt is elmondta, hogy az elmúlt egy évben szakmailag sokat megtudtak a holland csapatról, ugyanakkor most a válogatott a saját játékával foglalkozott az elmúlt napokban.

Székely a mieinkre váró menetrend kapcsán közölte, hogy hétfőn egymás ellen játszanak majd a lányok, hétfőn lesz kerethirdetés is, ami után kedd hajnalban 14 kosarassal utazik ki a válogatott Hollandiába. Ott november 12-én közösen megnézik majd a hollandok Szlovákia elleni mérkőzését, aztán pedig majd motiváltan és sikeréhesen várják a Hollandia elleni meccsüket.