Társoldalunk:

Otthagyta a Siófok női kézilabdacsapatát a világklasszis játékos

2020.11.12. 13:22

Szerződést bontott a világbajnoki ezüstérmes Nerea Pena és a Siófok KC női kézilabdacsapata.

A klub honlapján olvasható csütörtöki közlemény szerint hosszas egyeztetés után határoztak a felek, és egyetértettek abban, hogy mindkettejük számára ez a legjobb döntés.

"Néha előfordul, hogy egy játékos és a klubja között nem úgy működnek a dolgok, ahogyan alaphangon kellene" - idézte a közlemény Fodor Jánost, a Siófok KC ügyvezetőjét, aki hozzátette, a spanyol játékos képességeit senki sem vitatja, de be kellett látniuk, hogy "ami nem működik, azt nem szabad erőltetni."

A Siófok KC október 19-én jelentette be, hogy közös megegyezéssel szerződést bontott Bent Dahl vezetőedzővel. Ugyanekkor közölte, hogy a klub ügyvezetője határozatlan időre felmentette a munkavégzés alól Penát.

A 30 éves irányító-átlövő 2012-től 2019-ig a Ferencvárosban légióskodott, és tavaly márciusban jelentették be, hogy Siófokra igazol. Csütörtök délután az is napvilágot látott, hogy a Bajnokok Ligájában szereplő dán Team Esbjerg együttesébe szerződött.

A 135-szörös válogatott Pena 2011-ben világbajnoki bronzérmet, 2014-ben pedig Európa-bajnoki ezüstöt nyert a spanyol nemzeti csapattal.

A Siófokról október 29-én távozott három játékos közül a világbajnok holland Danick Snelder és Laura van der Heijden a német Bietigheimhez, illetve a Borussia Dortmundhoz, a német Dinah Eckerle pedig a francia Metz együtteséhez szerződött, így mindhárman a BL-ben folytatják az idényt.