Kinevezték a román női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitányát

Romania Woman's Handball National League: CSM Bucharest vs HCM Baia Mare romania HANDBALL WOMAN national league liga nationala bucuresti bucharest polyvalent hall polyvalent sports hall sala polivalenta NurPhoto November 19 2015 SQUARE FORMAT
November 17, 2015: Adrian Vasile the assistent coach of CSM Bucharest during the Romania Woman's Handball National League game between CSM Bucharest vs HCM Baia Mare at Polyvalent Hall in Bucharest, Romania ROU.
Vágólapra másolva!
A 38 éves Adrian Vasile, a CSM Bucuresti női csapatának vezetőedzője lett a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki kedden foglalta el hivatalosan a posztot.

Alexandru Dedu, a román szövetség elnöke elmondta, hogy december 20-ig szóló szerződést írtak alá a szakemberrel. Örömét fejezte ki, hogy kész felkészülési tervvel vághatnak neki a márciusi olimpiai selejtezőtornának, és reményét fejezte ki, hogy Vasile hosszabb távon, a 2024-es párizsi olimpiáig folytathatja munkáját, ehhez azonban jó eredményeket várnak a szakmai stábtól. Adrian Vasile megtisztelőnek tartja a kinevezését, és reményét fejezte ki, hogy sikerül teljesíteniük az első célkitűzést, a koronavírus-járvány miatt idén tavaszra halasztott tokiói olimpiára való kijutást.

A bukaresti klubban Adrian Vasile (elől) együtt dolgott a magyar női válogatott korábbi kapitányával, a dán Kim Rasmussennel is Forrás: NurPhoto via AFP/Catalin Soare/NurPhoto/Catalin Soare

Január 12-én döntött úgy a román szövetség, hogy nem hosszabbítja meg Bogdan Burcea szövetségi kapitányi szerződését, akinek vezetésével a válogatott a decemberi, dániai Európa-bajnokságon csak a 12. helyen végzett. Március 19-21. között a románok Montenegróban játszanak olimpiai selejtezőtornát, amelyen a házigazdák mellett Norvégia és Kazahsztán lesz az ellenfelük. Az első két helyezett jut ki az olimpiára.

Adrian Vasile kilenc évig játszott a Steaua Bucuresti csapatban, visszavonulása után 2014 és 2019 októbere között a CSM Bucuresti másodedzője volt, majd vezetőedzővé nevezték ki. A klubedzői és szövetségi kapitányi feladatokat párhuzamosan végzi. A válogatottnál a segítője a norvég Bent Dahl lesz, aki tavaly nyártól október közepéig a Siófok KC vezetőedzője volt.