Társoldalunk:

Kinevezték a román női kézilabda-válogatott új szövetségi kapitányát

2021.01.19. 16:35

A 38 éves Adrian Vasile, a CSM Bucuresti női csapatának vezetőedzője lett a román női kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya, aki kedden foglalta el hivatalosan a posztot.

Alexandru Dedu, a román szövetség elnöke elmondta, hogy december 20-ig szóló szerződést írtak alá a szakemberrel. Örömét fejezte ki, hogy kész felkészülési tervvel vághatnak neki a márciusi olimpiai selejtezőtornának, és reményét fejezte ki, hogy Vasile hosszabb távon, a 2024-es párizsi olimpiáig folytathatja munkáját, ehhez azonban jó eredményeket várnak a szakmai stábtól. Adrian Vasile megtisztelőnek tartja a kinevezését, és reményét fejezte ki, hogy sikerül teljesíteniük az első célkitűzést, a koronavírus-járvány miatt idén tavaszra halasztott tokiói olimpiára való kijutást. 

A bukaresti klubban Adrian Vasile (elől) együtt dolgott a magyar női válogatott korábbi kapitányával, a dán Kim Rasmussennel isForrás: NurPhoto via AFP/Catalin Soare/NurPhoto/Catalin Soare

Január 12-én döntött úgy a román szövetség, hogy nem hosszabbítja meg Bogdan Burcea szövetségi kapitányi szerződését, akinek vezetésével a válogatott a decemberi, dániai Európa-bajnokságon csak a 12. helyen végzett. Március 19-21. között a románok Montenegróban játszanak olimpiai selejtezőtornát, amelyen a házigazdák mellett Norvégia és Kazahsztán lesz az ellenfelük. Az első két helyezett jut ki az olimpiára.

Adrian Vasile kilenc évig játszott a Steaua Bucuresti csapatban, visszavonulása után 2014 és 2019 októbere között a CSM Bucuresti másodedzője volt, majd vezetőedzővé nevezték ki. A klubedzői és szövetségi kapitányi feladatokat párhuzamosan végzi. A válogatottnál a segítője a norvég Bent Dahl lesz, aki tavaly nyártól október közepéig a Siófok KC vezetőedzője volt.