Gyógyszeren és kólán élt a dán kapitány a kézi-vb döntője előtt

Nikolaj Jacobsen dán kézilabda válogatott
Denmark's coach Nikolaj Jacobsen smiles following his win in the 2021 World Men's Handball Championship semifinal match between Spain and Denmark at the Cairo Stadium Sports Hall in the Egyptian capital on January 29, 2021. (Photo by Anne-Christine POUJOULAT / AFP)
Vágólapra másolva!
Nikolaj Jacobsen szörnyű napokat élt át az egyiptomi szállodában, mielőtt vasárnap este csapatával címet védett volna a férfi kézilabda-világbajnokság döntőjében - olvasható a BT nevű dán oldalon.

A dán válogatott 26-24-re legyőzte Svédországot az egyiptomi világbajnokság döntőjében. A skandináv ország nemzeti csapatát szinte az egész torna alatt gyomorrontás nehezítette. Többek között ezért nem tudott pályára lépni a torna középső szakaszában a később a vb legértékesebb játékosának megválasztott Mikkel Hansen.

Nikolaj Jacobsennek is meggyűlt a baja a gyomorrontásos betegséggel Egyiptomban Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Ez a probléma nem kerülhette el a szövetségi kapitányt, Nikolaj Jacobsent sem, aki szörnyű napokat élt át közvetlenül a finálé előtt.

- mondta a szakember a dán TV2-nek.

Vasárnapi sikerének köszönhetően Svédország, Románia és Franciaország után Dánia lett a negyedik ország, amelyik címet tudott védeni a világbajnokságok történetében.