Társoldalunk:

Keretet hirdetett a férfi kéziválogatott a horvátok és a spanyolok elleni meccsekre

2021.04.13. 16:32

Gulyás István szövetségi kapitány kihirdette a magyar férfi válogatott keretét az április 28-i Spanyolország-Magyarország és a május 1-jei Magyarország-Horvátország találkozókra. A névsorban 18 játékos kapott helyet, írja honlapján a Magyar Kézilabda Szövetség.

A kapitány kerete alig különbözik attól a csapattól, amelyik januárban az ötödik helyen zárt az egyiptomi világbajnokságon. Gulyás István ezúttal nem hívta meg Borbély Ádámot, Balogh Zsoltot, Sunajko Stefant, valamint Nagy Bencét sem, utóbbi ferencvárosi csapattársa, a fiatal balszélső, Kovacsics Péter (a női válogatott irányítójának, Kovacsics Anikónak az öccsét) azonban újra együtt készülhet a kerettel.

Az Európa-kupában az a négy csapat szerepel, melyeknek nem kell selejtezniük a jövő januári magyar-szlovák közös rendezésű Eb-re, azaz a két házigazda, Magyarország és Szlovákia mellett az előző torna két döntőse, az aranyérmes Spanyolország és az ezüstérmes Horvátország.

Magyar keret az EURO CUP 5-6. fordulójára:
Kapusok: Mikler Roland (MOL-Pick Szeged), Székely Márton (FC Porto, portugál)
Jobbszélsők: Hornyák Péter (Grundfos Tatabánya), Rodriguez Alvárez Pedro (Balatonfüredi KSE)
Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Grundfos Tatabánya), Máthé Dominik (Elverum, norvég)
Irányítók: Győri Mátyás (Grundfos Tatabánya), Hanusz Egon (Csurgói KK), Lékai Máté (Telekom Veszprém)
Beállók: Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Rosta Miklós (MOL-Pick Szeged), Sipos Adrián (Grundfos Tatabánya), Topic Petar (Balatonfüredi KSE)
Balátlövők: Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém), Szita Zoltán (Orlen Wisla Plock, lengyel)
Balszélsők: Bóka Bendegúz (Balatonfüredi KSE), Kovacsics Péter (Ferencváros)

Szövetségi kapitány: Gulyás István
Edző: Chema Rodriguez
Csapatvezető: Nagy László

Az Európa-kupa programja:
5. forduló:
Április 28., Antequera: Spanyolország-Magyarország (tv: M4 Sport)

6. forduló:
Május 1. 14:10, Veszprém: Magyarország-Horvátország (tv: M4 Sport)

Az Európa-kupa állása: 1. Magyarország 6 p (4 mérk.), 2. Horvátország 4 p (2 mérk.), 3. Spanyolország 2 p (3 mérk.), 4. Szlovákia 0 p (3 mérk.)