A Fradi először kapott ki a női kézilabda Bajnokok Ligájában - videó

FTC-Rail Cargo Hungária Fradi kézilabda
Érd, 2021. október 16. A ferencvárosi játékosok a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörében, a 4. fordulóban játszott FTC-Rail Cargo Hungaria és a dán Team Esbjerg mérkőzése után az Érd Arénában 2021. október 16-án. A végeredmény 31-31-es döntetlen. MTI/Vasvári Tamás
Vágólapra másolva!
Az FTC-Rail Cargo Hungária idegenben 27-21-es vereséget szenvedett a CSM Bukarest otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája csoportkörének szombat délutáni mérkőzésén.

Fontos hetet zártak le a zöld-fehérek a mostani romániai vendégjátékukkal. Elek Gábor csapata előbb hét nappal ezelőtt Itana Grbic utolsó pillanatban dobott góljával 31-30-ra legyőzte a CSM Bukarestet, majd szerdán elszenvedte első vereségét a 2021-22-es szezonban. A Győri Audi ETO 25-20-ra múlta felül az eddig remek idény magáénak tudó együttest.

A hazai rivális otthonában már a fáradtság jeleit mutatták a kulcsemberek, így a középső posztokon Tóth Nikolett és Szucsánszki Zita visszatérése is valamelyest levehette volna a terhet az ő vállaikról. A rosszullétre panaszkodó Szöllősi-Zácsik Szandra nélkül, Janurik Kinga és Mette Davidsen védéseivel indult a találkozó, kb. tíz perc kellett, amíg a mezőnyjátékosok lendületbe jöttek. (3-3)

A következő időszakban a hazaiaknál Cristina Neagu és Ema Ramusovic, a mieinknél Márton Gréta és Emily Bölk góljai jellemezték. Az első félidő hajrájában 9-9-es eredmény után Angela Malestein kihagyott egy hétméterest, aminek hatására a Fradi megtorpant, a Bukarest pedig 16-10-re meglépett.

Ha nincsenek Janurik védései, akkor a szünetben még nagyobb lehetett volna a különbség, mint öt gól. (16-11) Az utolsó másodpercekben Kisfaludy Anett találata hatperces Fradi-gólcsendet tört meg. A második játékrészben nem kellett ennyit várni Bölk újabb góljára.

Egy hét alatt két fontos meccset veszített el a Fradi az őszi szezon végén Forrás: MTI/Vasvári Tamás

Hiába a kapuba beszálló Bíró Blanka védése, Neagu és Carmn Martín góljai, illetve Klujber Katrin kihagyott büntetője után a 35. percben nagyon rosszul festett a meccs képe. (19-12) Davidsen ziccereket védett, ami tovább nehezítette a Fradi dolgát. Elek Gábor időkérése után Klujber elkezdte sorozatban dobálni a gólokat, amivel a zöld-fehérek valamelyest visszajöttek.

Klujber és Bölk elkapták a fonalat, ahogyan a hetest védő Bíró is közbe tudott avatkozni párszor. (23-19) Neagu ismét bizonyította, hogy ő minden idők egyik legkiválóbb játékosa, góljaival tisztes távolságban tartotta a Fradit csapatától.

A Fradi 27-21-re kikapott, így továbbra sem tud meccset nyerni Bukaresten.

Elek Gábor csapata első vereségét szenvedte el a mostani BL-szezonban. A következő időszakban a válogatottakon lesz a hangsúly, hiszen nemsokára kezdődik a világbajnokság.

Női kézilabda Bajnokok Ligája, A csoport, 8. forduló
CSM Bukarest (román) - FTC-Rail Cargo Hungária 27-21 (16-11)
gólszerzők: Neagu 9 gól, Omoregie, Ramusovic 4-4, Arntzen, Martín 3-3, Dindiligan 2, Klikovac, Dembelé 1-1, illetve Bölk 9, Márton, Klujber 4-4, Malestein 2, Szucsánszki, Kisfaludy 1-1