Vágólapra másolva!
A magyar válogatotthoz hasonlóan Dánia is csütörtökön kezdi meg szereplését a női kézilabda-világbajnokságon. Az északiak egy másik helyszínen ugyanúgy hideg sportcsarnokról számoltak be Granollersben, ahogyan a mieink tették Llíriában.

A bt.dk beszámolója szerint a dánok hosszú ujjú aláöltözőben és melegítőben voltak kénytelenek Granollersben letudni a szerdai első edzésüket.

"Nagyon hideg volt a csarnokban. Valójában kicsit furcsa volt, hogy kint szinte melegebb volt. Fel kell húznunk néhány hosszú mezt, aztán reméljük, hogy jobb lesz. Ha olyan hideg lesz, mint az edzésen volt, akkor abból komoly gondok lehetnek, mert ez sérülésveszélyes is" – mondja Emma Friis, a dán válogatott szélsője.

Hideg körülmények fogadták a dán válogatottat a granollersi sportcsarnokban Forrás: Liselotte Sabroe / Ritzau Scanpix

A csarnok mennyezetére szerelt néhány hőlégfúvót ugyan bekapcsolták, de mivel nagyon magasan lógnak a fél padló felett ezért a játékosok nem is érezték, hogy a melegebb levegő eléri őket.

Ugyanúgy megemlítették a hideget a magyar válogatott tagjai, amikor még szerda délelőtt az Origo Sportnak is beszéltek a Llíriában uralkodó körülményekről. Ám ahogyan Golovin Vlagyimir, úgy Jesper Jensen, a dánok szövetségi kapitánya is kiemelte, hogy ezek a körülmények mindenkinek ugyanolyanok.

"Ez nekünk nem nagyobb probléma, mint másoknak. Szerintem Kongó és Tunézia kissé még eltérőbb körülményekhez szokott" - utalt arra a dán szakember, hogy ez a két riválisuk melegebb éghajlatról érkezett.

A dánok Tunézia ellen kezdik meg a világbajnokságot, és ha sikerül továbbjutni a csoportjukból, akkor azzal a magyar válogatottal is összekerülhetnek, amelyik Schatzl Nadine pozitív koronavírustesztje miatt váratlanul nehéz helyzetbe kerülhet már a csütörtök este 20:30-kor kezdődő Szlovákia ellen összecsapáson is.

A világbajnokságról az Origo Sport a helyszínről tudósít.