Továbbra is versenyben az elődöntőbe jutásért a rekordbajnok a kézi-Eb-n

handball Horizontal Hampus Wanne svéd kézilabda-válogatott
Sweden's Hampus Wanne (R) tries to score during the Men's European Handball Championship match group II between Germany and Sweden in Bratislava, Slovakia, on January 23, 2022. (Photo by VLADIMIR SIMICEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A svéd kézilabda-válogatott 25-21-re legyőzte Németországot a részben hazai rendezésű Európa-bajnokság pozsonyi középdöntős csoportjának vasárnap esti mérkőzésén.

Nagyon hamar két-háromgólos előnybe került az esélyesebb Svédország a teljes Eb-mezőnyből a leginkább koronavírus-sújtotta németekkel szemben. Albin Lagergren és Jim Gottfridsson kezdett jól a skandinávok közül, a riválisnál pedig a 21 éves balátlövő, Julian Köster volt elemében.

Hampus Wanne szokás szerint nagyon aktívan kézilabdázott Forrás: AFP/Vladimir Simicek

Az első félidőt 12-10-zel Glenn Solberg együttese zárta jobban, majd a fordulás után Németország az első tíz perc végén át is vehette volna a vezetést, de 14-14-nél Andreas Palicka védeni tudott.

Mivel a svédek elég komoly hullámvölgybe kerültek a játékrész közepére, ezért a hajrára még maradt esélye az ellenfélnek, hogy bravúrt érjen el. De az utolsó szűk tíz percet még így is a skandinávok kezdhették 19-17-es előnyből.

Küzdelmes, nyögvenyelős meccset játszott egymással a német és a svéd válogatott Forrás: AFP/Vladimir Simicek

A német kapusok, Johannes Bitter és Daniel Rebmann nem tudtak értékelhető teljesítménnyel hozzájárulni csapatuk szerepléséhez. Szemben Palickával, aki szintén csupán öt védéssel zárt - ezek közül jó néhány fontos pillanatban érkezett.

A masszív svéd védekezés ismét meghozta az eredményét, 25-21-es győzelmükkel megmaradt az esélyük a legjobb négy közé jutásra. A meccs legeredményesebb játékosa Hampus Wanne lett, aki hat gólt dobott.

Férfi kézilabda Európa-bajnokság
Középdöntő, 3. forduló, II. csoport (Pozsony):
Németország-Svédország 21-25 (10-12)
korábban:
Lengyelország-Orosz csapat 29-29 (13-12)
később:
Spanyolország-Norvégia 20.30