Vágólapra másolva!
Az ELTE BEAC Újbuda csapata nehéz ellenféllel, Atomerőmű KSC Szekszárddal nézett szembe a Killik László Női Magyar Kupa pénteki negyeddöntőjében. A fővárosi csapat már az első félidőben harmincpontos hátrányba került, és később sem került veszélybe az egész meccsen kitűnően lepattanózó szekszárdiak győzelme.

Jobban kezdte a meccset a Szekszárd, és főleg a festékben voltak eredményesek a szekszárdi játékosok. Krnjic palánk alatti jó játéka révén négypontos vezetésre tettek szert a negyed feléhez közeledve (4-8). A BEAC leginkább távoli dobásokkal próbált veszélyeztetni, kevés sikerrel.

A szekszárdiak már tíz ponttal vezettek, amikor Balogh Judit időt kért, hogy kicsit rendet tegyen a fővárosi csapat játékosainak fejében (6-16). A BEAC-nak nehezen ment a lepattanószerzés a magasabb szekszárdi játékosok ellen:

a fővárosiak mindössze egy pattanót szedtek le, Dokic Zeljko csapata pedig már tizennégynél járt két perccel a negyed vége előtt.

Friskovec egymás után két triplát süllyesztett el a fővárosiak gyűrűjébe, a negyed végére már kintről is egyre többször betalált a Szekszárd (11-27).

A szekszárdiak koncentráltan támadtak Forrás: GIRGASZ PETER/Girgasz Peter

Balogh Judit a gyakori cserékkel próbálta felrázni a csapatát a második negyed elején. Három percig kellett várni az első fővárosi kosárra, akkor Boros Berta volt közelről eredményes. A negyed feléhez érve már huszonhét ponttal vezetettt a Szekszárd (13-40).

A szekszárdiak legeredményesebbje Nikolina Milic volt, aki tizenhárom pontot szerzett mindössze bő hét perc játékidő alatt.

A Szekszárdtól nem meglepő a ponterős támadójáték, mivel ők dobták eddig a legtöbb pontot a mezőnyben (1514-et), mérkőzésenként, 84 ponttal megterhelve az ellenfelek kosarát a bajnokságban.

Az első félidő végén a Szekszárd harminc ponttal vezetett a BEAC ellen. A lepattanóarány mindent elmondott ekkor a mérkőzésről:

húsz perc játékidőt követően a szekszárdiak több mint háromszor annyi lepattanót gyűjtőttek, mint a fővárosiak (32:9).

Goree főleg a második félidőben volt elemében Forrás: GIRGASZ PETER/Girgasz Peter

A harmadik negyedben jól kezdett a BEAC, de a Szekszárd továbbra is uralta a palánkok alatti területeket. Goree szép megoldás után talált be, a magyar 3x3-as válogatott oszlopos tagja a tizenharmadik pontját szerezte a meccsen (26-57).

A BEAC zónavédekezésre váltott, és a harmadik negyedben némileg hatékonyabb lett a támadójátéka a fővárosi csapatnak.

Balogh Judit csapatának legeredményesebb játékosai Czank Tímea és Koch Dóra voltak, tizennégy illetve tizenöt ponttal. A szekszárdi oldalon a húszpontos Milic mellett Goree volt a legponterősebb tizennégy ponttal. Ebben a negyedben nem nőtt a szekszárdiak előnye, mivel mindkét csapat huszonegy pontot szerzett a harmadik negyedben (38-68).

A BEAC becsülettel küzdött a palánkok alatt Forrás: GIRGASZ PETER/Girgasz Peter

A BEAC csapatán látszott a fáradtság az utolsó negyedben,

mivel egyre többször indították le őket a szekszárdi játékosok.

Balogh Judit időkérése után sem javult a helyzet, pedig a szekszárdi játékosok több támadást is elhibáztak. Morgan hárompontosa után már több mint negyvennel vezetett az Atomerőmű KSC Szekszárd csapata négy perccel a meccs vége előtt (41-82).

Becsülettel küzdött a fővárosi gárda, Czank Tímea szép betörése után a tizenkilencedik pontját dobta a meccsen, és ezzel némileg faragtak a hátrányukból. A Szekszárd azonban így is könnyed győzelmet arattott, köszönhetően a palánkok alatti magabiztos játékuknak (50-85).


Női kosárlabda
Killik László Női Magyar Kupa, negyeddöntő

ELTE BEAC Újbuda - Atomerőmű KSC Szekszárd 50-85 (11-27, 6-20, 21-21, 12-17)
Legjobb dobók: Czank 19, Koch 12, Boros J. 7 illetve Milic 24, Goree 14, Friskovec 12, Morgan 10