Vágólapra másolva!
Újabb egy évig szerepel az osztrák jégkorongligában döntős Hydro Fehérvár AV19 csapatában az olasz Alex Petan.

"Petan egy rendkívül technikás, ügyes és lelkesen játszó támadó, aki nagyon jól lát a pályán, jó passzokkal indítja támadásra a társakat, ezen kívül pedig védekezésben is jól végzi a dolgát" - mondta Szélig Viktor általános igazgató a klub honlapján. A közönségkedvenc csatár a harmadik szezonját kezdi fehérvári színekben a 2022/23-as idényben.

Alex Petan 2017 óta szerepel az osztrák bázisú nemzetközi bajnokságban, előbb a Bolzano együttesét erősítette, első évében bajnoki címet is ünnepelt.

Az olasz válogatottal a világbajnokság elitmezőnyében is szerepelt támadó 2018-ban a Bajnokok Ligájában is jégre lépett, majd egy év németországi kitérő után érkezett Székesfehérvárra, ahol igazi vezéregyéniséggé vált, az elmúlt idényben 57 mérkőzésen 54 ponttal zárt.

"Azért hosszabbítottam meg a szerződésemet Székesfehérváron, mert itt úgy érzem, mintha egy család része lennék. A közösség, a szurkolók, a csapat körül dolgozók és a csapattársaim olyan légkört teremtettek körülöttem, hogy már az első perctől otthon érzem magam és része lehetek a csapat történelmi sikereinek. Nagyon várom a harmadik fehérvári szezonomat, és hogy újra a bajnoki címért küzdjünk majd" - indokolt a 30 éves támadó, aki az élvonaltól búcsúzó olasz válogatottban hét összecsapáson két gólt ütött és két gólpasszt adott a finnországi vb-n.

A Fehérvár a következő szezonban az osztrák liga mellett fennállása során először a Bajnokok Ligájában is indul.