Vágólapra másolva!
Szeptember 16-án kezdődik és február 26-án zárul az alapszakasz az osztrák jégkorongligában, amelynek mezőnyében a következő idényben is ott lesz az előző szezonban ezüstérmes Hydro Fehérvár AV19.

A liga pénteki tájékoztatása szerint az osztrák csapatokon és a Bajnokok Ligája-résztvevő székesfehérvári együttesen kívül az indulók között van az olasz Pustertal Wölfe, a Südtirol Alperia és a Migross Supermercati Asiago, valamint a szlovén Olimpija Ljubljana és a szlovák Bratislava Capitals.

Minden csapat 52 mérkőzést játszik az alapszakaszban, a Fehérvár szeptember 16-án a Pustertal Wölfe otthonában kezdi szereplését, első hazai meccsét pedig 23-án az Olimpija Ljubljana ellen játssza.

A Hydro Fehérvár AV19 szeptember 16-án kezdi meg szereplését az osztrák ligában Forrás: Soos AttilaEtele, Hydro Fehérvár AV19, Facebook

Az előző szezonhoz hasonlóan az alapszakasz első hat csapata közvetlenül a negyeddöntőbe jut. A 7-10. helyezettek a rájátszás első fordulójában szerepelnek, a párharcok az egyik csapat második győzelméig tartanak. A negyeddöntő, az elődöntő és a finálé az egyik fél negyedik sikeréig tart.

Az osztrák liga 14 csapatos mezőnye:
Hydro Fehérvár AV19, Red Bull Salzburg, Vienna Capitals, Moser Medical Graz99ers, Black Wings Linz, Wärmepumpen VSV (Villach), TWK Innsbruck, EC-KAC (Klagenfurt), Bemer Pioneers Vorarlberg, Migross Supermercati Asiago (olasz), Südtirol Alperia (olasz), Pustertal Wölfe (olasz), Olimpija Ljubljana (szlovén), Bratislava Capitals (szlovák)