Nagy bajban van az Euroliga-győztes Sopron Basket

Sopron Basket win 1st-ever FIBA EuroLeague Women title FIBA Euroleague Women,Istanbul,Sopron Basket,Turkiye Horizontal
Szijjártó Péter is gratulált az Euroliga győztes Sopron Basket női kosárlabdacsapatának
Vágólapra másolva!
A magyar női kosárlabda-bajnokságban címvédő, Euroliga-győztes Sopron Basket a közösségi oldalán jelezte, hogy különösen nagy kihívások elé néznek a működés tekintetében az energia-válság miatt, illetve szakmai vonalon is.

"Klubunk vezetésének nagy tapasztalata van már a nehézségek menedzselése terén, de most különösen

nagy kihívások elé nézünk a működés tekintetében az energia-válság miatt, illetve szakmai vonalon is, miután személyes okok miatt Vandersloot Courtney egyelőre nem tud csatlakozni a keretünkhöz"

- kezdte a közleményét a soproni klub.

– vágott bele az ügyvezető, Török Zoltán a kialakult helyzet ismertetésébe. – A létesítményünk üzemeltetése során nem csak a magunk, hanem a férfi kosárlabda profi szekciója, valamint államilag elismert akadémiánk növendékeinek sportolási körülményei is a mi gondunk. Azok a számok, melyekkel szolgáltatóink szembesítettek bennünket, jelenleg olyan áldozatokat kívánnak, amelyek a profi csapatunk versenyképességét jelentősen csökkentik.

Gőzerővel dolgozunk a megoldáson, egy olyan cselekvési programon, amellyel a kialakult helyzetet kezelni tudjuk.

Nehéz helyzetbe került a Sopron Basket Forrás: Anadolu Agency via AFP/2022 Anadolu Agency/Elif Ozturk Ozgoncu

A gondjainkat tetőzi, hogy Vandersloot Courtney, személyes okok miatt belátható időn belül biztosan nem tud eleget tenni a szerződésében foglaltaknak és nem tudja erősíteni csapatunk sorait. Jelen helyzetben ezt a hátrányt előnyünkre szeretnénk fordítani, egyben példát is mutatni, hogy az idei télen az eredményesség oltárán is készek vagyunk áldozni, ha a helyzet úgy kívánja.

Csapatunk tervezett kerete tehát jelentősen meggyengül, ami szükségszerű lépés a kialakult helyzetben. Szeretném tehát leszögezni, hogy a gazdasági kihívások miatt jelen pillanatban nem tervezünk játékos igazolást.

Klubunk minden lehetőséget igyekszik megragadni, így

Arra kérem közönségünket, játékosainkat, edzőinket, sportszakembereinket, hogy intézkedéseinket fogadják megértéssel, hiszen valamennyi a működőképességünk megőrzését szolgálja."