Vágólapra másolva!
A címvédő Szeged 39-30-ra nyert az újonc Budai Farkasok otthonában, mellette pedig a továbbra is százszázalékos Veszprém, valamint a Csurgó és a NEKA is győzött a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján.

A vendégek a tizedik percben már hat góllal vezettek, a 26. percben négy találat volt az előnyük, de a pont nélkül sereghajtó budaörsiek a szünet előtt egyenlítettek.

A második félidőt hullámvölgy nélkül teljesítette a Szeged, amelyben Rosta Miklós, Imanol Garciandía és Sebastian Frimmel is hat gólt szerzett.

Rosta Miklós a Szeged egyik legjobbja Fotó: Csudai Sándor - Origo

A Ferencváros 25-25-ös döntetlent játszott a Budakalász otthonában.

A hazaiak megnyerhették volna a mérkőzést, de Koncz András lövését az utolsó másodpercben Borbély Ádám kivédte. A válogatott kapus 19 hárítással zárt.

A Komló otthonában vendégeskedő veszprémieknél a fehérorosz légiós, Mikita Vajlupov 14-szer volt eredményes, ezzel 18 gólos győzelemhez segítette a rekordbajnokot.

A városi rivális Fejér B.Á.L.-Veszprémnek nem sikerült a bravúr, miután szoros mérkőzésen kikapott Balatonbogláron, így továbbra is kieső helyen áll.

Fontos győzelmet szerzett a Csurgó a Gyöngyös ellen: a somogyiak az első félidő közepétől kezdve végig magabiztos előnnyel vezettek a mérkőzésen.

Eredmények:
Budai Farkasok-Rév Group - OTP Bank-Pick Szeged 30-39 (17-18)
CYEB-Budakalász - Ferencvárosi TC 25-25 (12-14)
Csurgói KK - HE-DO B.Braun Gyöngyös 30-27 (17-12)
Sport36-Komló - Telekom Veszprém 23-41 (14-25)
HSA NEKA - Fejér B.Á.L.-Veszprém 31-30 (16-17)

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!