Biros Péter: Nem irigylem a fiamat, ezzel a névvel nem könnyű megfelelni

OLY2000-WPO-HUN-YUG Horizontal MAN SEMIFINAL OLYMPIC GAMES MATCH WINNER WATERPOLO JOY
Ma már történelem. Sydney, 2000, olimpia. Balra a jelenlegi szövetségi kapitány, Marcz Tamás, középen Biros Péter, jobbra az elnöknek pályázó Vári Attila
Vágólapra másolva!
A háromszoros olimpiai világ- és Európa-bajnok vízilabdázó, Biros Péter is ott volt A nemzet aranyai című film bemutatóján, amelyet a "verhetetlen" magyar válogatottról forgattak az alkotók.

A korábbi sztárjátékos a jelenleg ob I-ben szereplő Eger vízilabdacsapatának szakmai igazgatója. Biros elmondása szerint

azért dolgozik Egerben, hogy néhány év múlva az ellenfelek újra remegő lábakkal lépjenek be a Bitskey Uszodába.

És hogy Egerben a Biros név újra nagy legyen, arról nagyobbik fia, Samu gondoskodhat, hiszen ő fiatal kora ellenére már bemutatkozott az OB I-ben.

„Nem irigylem a fiamat, Samut, hiszen a Biros névvel nem könnyű megfelelni"

– mondta a büszke apa a Borsnak. – Nagyon tehetséges, csak rajta múlik, mire viszi, és ha kikéri a véleményemet, természetesen elmondom neki, de remek edzői vannak, isten ments, hogy beleszóljak szakmai fejlődésébe. Én vagyok én, ő meg ő."

Ma már történelem. Sydney, 2000, olimpia. Balra a jelenlegi szövetségi kapitány, Marcz Tamás, középen Biros Péter, jobbra az elnöknek pályázó Vári Attila Forrás: AFP/Greg Wood

A világklasszis azt is elárulta, hogy tetszett neki a Zákonyi S. Tamás készítette film. A nagy bajnok pedig szűkszavúan csak annyit válaszolt, „azt mondják a hozzáértők, hogy jó a film."

De arra is fény derült, mi volt a póló aranycsapat titka.

– mondta a lapnak Biros. – „Három olimpiai aranyérmet nyertünk, nem tudunk különbséget tenni közöttük, mindannyiunk számára ugyanolyan fontos valamennyi."

És hogy mikor lesz újra megközelítőleg hasonlóan sikeres a magyar férfi vízilabda-válogatott?

Biros kapásból válaszolt, azt mondta, nagyon optimista már a jövő évi párizsi olimpiát illetően is,

mert eddig is nüanszokon múlott a világversenyeken a győzelem vagy vereség.