Vágólapra másolva!
Hanga Ádám csapattársa, egyben a Real Madrid csapatkapitánya, Sergio Llull elnézést kért tettéért és magára vállalta a felelősséget a csütörtök esti férfi kosárlabda Euroliga-találkozón történtekért.

A Partizan Beograd elleni, madridi negyeddöntős találkozó 1:40 perccel a vége előtt - Llull szabálytalansága után - tömegverekedés miatt félbeszakadt.

A történtek miatt több mint húsz játékos a kizárás sorsára jutott, s mivel a két együttesben nem maradt elegendő kosaras, a meccset nem tudták folytatni.

A végeredmény 95-80 lett a vendégek javára, a fegyelmi döntések a pénteki (mai) napon várhatóak.

"Ami tegnap este történt, soha nem történhetne meg egy kosárlabdapályán" - írta pénteken a Twitteren a 35 éves Llull. - "Vállalom a felelősséget azért a súlyos szabálytalanságért, amely kiváltotta ezt a katasztrófát. Minden kosárlabda-szurkolótól elnézést kérek."

Hanga a verekedés kirobbanásakor a cserepadon volt. A magyar válogatott játékos a találkozón hat percet játszott, s ez idő alatt egy asszisztot (gólpassz) adott.

A Partizan 2-0-ra vezet a párharcban, amely az egyik csapat harmadik sikeréig tart. A harmadik mérkőzést kedden játsszák Belgrádban.

.