Vágólapra másolva!
72 esztendős korában elhunyt Kabók József, a Magyar Kézilabda Szövetség Etikai- és Fegyelmi Bizottság alelnöke, az MKSZ egykori biztonsági igazgatója.

A szövetség honlapja szerint Kabók József biztonsági szakember, korábbi játékvezető, versenybíró, ellenőr, a sportrendezvényének biztonságának, valamint a Bács-Kiskun vármegyei kézilabdázásnak egyaránt meghatározó személyisége volt. Sportvezetői pályafutása során számos tisztséget betöltött, a Bács-Kiskun Megyei Kézilabda Szövetség bizottsági vezetőjeként, majd főtitkáraként és

az MKSZ Etikai- és Fegyelmi Bizottságának tagjaként és alelnökeként is dolgozott több évtizedes játékvezetői, versenybírói, valamint játékvezetői ellenőri munkája mellett. 1982-től 2022-ig 1007 mérkőzésen működött közre versenybíróként.

A kecskeméti szakember a helyi csapat szakosztályvezetőjeként segítette a kézilabdázást.

Számos nagy sportesemény biztonsági vezetőjeként tevékenykedett több sportágban, hosszú ideig dolgozott a Magyar Labdarúgó Szövetségnél és kosárlabda-mérkőzéseken is.

2003 és 2022 között az MKSZ biztonsági igazgatója volt, több hazai világversenyen, megannyi válogatott mérkőzésen és Magyar Kupa-döntőkben, valamint a női Bajnokok Ligája négyes döntőiben felelt a nézők és a résztvevők biztonságáért.

Szerzőként közreműködött sportrendezvények biztonságáról és biztosításáról szóló tanulmányok megalkotásában is, tevékeny és úttörő részt vállalt több tízezer biztonsági szakember képzésében, oktatásában, vizsgáztatásában, illetve elnöke volt a Személy-, Vagyonvédelmi és Magánnyomozói Szakmai Kamara Bács-Kiskun Megyei szervezetének. 2007-ben megkapta a Magyar Köztársasági Arany Érdemkeresztet, 2017-ben a Magyar Kézilabda Szövetség Elismerő oklevéllel tüntette ki munkásságáért.

Kabók Józsefet a Magyar Kézilabda Szövetség saját halottjának tekinti, a temetéséről később intézkednek.