Vágólapra másolva!
A harmadik csoportmeccsét is megnyerte a magyar csapat, miután 19 ponttal legyőzte a házigazda törököket a konyai U18-as leány kosárlabda Európa-bajnokságon.

A franciák elleni vereség, illete a lengyelek legyőzése után a Völgyi Péter vezette U18-as leány kosárlabda-válogatott a hazai pályán szereplő törökök ellen zárta a konyai korosztályos Eb csoportkörét. A török csapat szintén 1/1-es mérleggel várta a harmadik meccset, így a veretlen franciák mögött a csoport második helyének megszerzése volt a tét - derült ki a Nemzeti Sport oldaláról.

A franciák elleni vereség, illete a lengyelek legyőzése után a Völgyi Péter vezette U18-as leány kosárlabda-válogatott a hazai pályán szereplő törökök ellen zárta a konyai korosztályos Eb csoportkörét. A török csapat szintén 1/1-es mérleggel várta a harmadik meccset, így a veretlen franciák mögött a csoport második helyének megszerzése volt a tét.

A magyar lányok nyertek Forrás: FIBA

A magyar csapat magabiztosan lehozva a végjátékot, végül 67–48-ra nyert a törökök ellen. A mieink legeredményesebbjeként Strausz Edina 15 pontig jutott.

A sikerrel a magyar csapat két győzelemmel és egy vereséggel csoportja második helyén végzett. A szerdai nyolcaddöntőben az A jelű négyes harmadik helyezettje, vagyis az olasz együttes következik.