A szerbek ifjú sztárkosarasa egyetlen dobást sem hibázott a győztes meccsen - videó

(SP)PHILIPPINES-MANILA-FIBA BASKETBALL WORLD CUP-GROUP B-SSD VS SRB se Horizontal
(230830) -- MANILA, Aug. 30, 2023 (Xinhua) -- Stefan Jovic (1st R) of Serbia goes for a lay-up during the group B match between South Sudan and Serbia at the 2023 FIBA World Cup in Manila, the Philippines, Aug. 30, 2023. (Xinhua/Wu Zhuang) (Photo by Wu Zhuang / XINHUA / Xinhua via AFP)
Vágólapra másolva!
A szerb és az amerikai válogatott is magabiztos győzelemmel zárta le hibátlan csoportkörét a Távol-Keleten zajló férfi kosárlabda-világbajnokságon.

Az európai együttesből Nikola Jovic 25, Bogdan Bogdanovic 23 pontot dobott Manilában a Dél-Szudán együttese felett aratott 115-83-as siker alkalmával.

Jovic, aki egyébként a tavalyi NBA-döntős Miami Heat csapatában játszik, egyetlen dobást sem hibázott el a meccsen.

Az Egyesült Államok 110-62-re nyert - ugyancsak a Fülöp-szigetek fővárosában - Jordánia ellen, Anthony Edwards 22 pontot vállalt, míg a közel-keleti csapat pontjainak közel harmadát, 20-at az NBA-ben is megfordult Rondae Hollis-Jefferson szerezte.

A Manilában, Dzsakartában és Okinavában küzdő nyolc négyesből az első két-két csapat jut a második csoportkörbe - a többiek a 17-32. helyért folytatják az alsóházban -, ahol a négy új kvartettből szintén az első kettő kerül a negyeddöntőbe. Az egyik manilai helyszín a Philippine Arena lesz, amely 55 ezer férőhelyével a világ legnagyobb csarnoka.