Vágólapra másolva!
A magyar bajnok FTC-Telekom nyerte a jégkorong Szuperkupát, miután szombaton 4-0-ra verte a Magyar kupa-győztes Budapest Jégkorong Akadémia HC-t a Tüskecsarnokban.

Sok lövés és helyzet akadt az első harmadban, ám találat nem esett. A folytatásban is inkább az FTC volt mezőnyfölényben, ez a második játékrész hajrájában már gólokban is megmutatkozott. A 36. percben a nyáron érkezett Nolan LaPorte a kapu torkából talált be, miután Bán Károly önfeláldozóan kidolgozta a helyzetet. Már csak 23 másodperc volt hátra a szünetig, amikor Németh Attila keresztmozgás után, ugyancsak közelről, fonákkal vette be Farkas Roland kapuját.

Az FTC nyerte a trófeát Forrás: fradi.hu

A záró harmadban veszélyeztetett a BJA is, de a dupla és a szimpla emberelőnyt is kihagyta, a túloldalon viszont Kulmala Rasmus fórból a kipattanót beütötte. Az 57. percben a Miskolcról érkezett Galajda Zsombor középre adása Tóth Gergely a saját kapujába ütötte a korongot, mivel a hokiban nincs öngól, ezért Galajda a hivatalos gólszerző.

Az FTC az első kétszeres Szuperkupa-győztes klub.

A magyar szövetség 2018-ben hívta újra életre a Szuperkupát, akkor a MAC Újbuda - a Budapest JA jogelődje - győzött a Fehérvár ellen, majd egy évvel később a fehérváriak örülhettek az FTC elleni meccs után. A koronavírus-járvány miatt 2020-ban nem rendezték meg a találkozót, 2021-ben a ferencvárosiak legyőzték a DEAC-ot, tavaly viszont a debreceniek visszavágtak és 4-1-es sikerrel hódították el a serleget.

Az Erste Liga küzdelmei pénteken rajtolnak.

Eredmény, Szuperkupa:
FTC-Telekom - Budapest JA HC 4-0 (0-0, 2-0, 2-0)
gól: LaPorte (36.), Németh (40.), Kulmala (54.), Galajda (57.)