Vágólapra másolva!
Bojana Radulovics tizenegy gólt lőtt vasárnap a 20-19-es magyar győzelemmel végződött GOG Gudme-Dunaferr nőikézilabda-Bajnokok Ligája csoportmérkőzésen. Szépen búcsúzott.

Mert átmenetileg búcsúzik a kézilabdától, hiszen nem játszik szerdán a Spartacus elleni bajnokin, vasárnap sem a Buducsnoszt Podgorica elleni BL-rangadón, kihagyja az idény hátralévő részét, sőt még a decemberi Európa-bajnokságon sem szerepelhet a válogatottban. Pedig nem érte sem sérülés, sem balszerencse, épp ellenkezőleg, igazi örömhírt kapott: babát vár.

Bizonyára ugyanígy gondolja ezt a családja, a baráti köre, az edzőjének, Kiss Szilárdnak viszont természetesen vannak más szempontjai is. Őt ezekről kérdeztük.

- Egy nő számára az anyaság a lehető legszebb, legboldogabb érzés. De azt hiszem, az is természetes, hogy amikor meghallottam, "Boki" (Radulovics beceneve - a szerk.) babát vár, nekem az is azonnal eszembe jutott, mi lesz most a csapattal - mondta a Dunaferr mestere.

- És mire jutott? Mi lesz vele?
- Radulovics extraklasszis, Gudméban is szenzációsan kézilabdázott, ráadásul több játékmodellünk a balkezesekre épül, ezért hiányában a legjobb megoldást nem az egyik pillanatról a másikra fogjuk megtalálni.

- Egy variáció azért adódik. Ferling, Pigniczki, Szrnka és Bulath személyében remek jobbkezes hátsó középjátékosai vannak, többen is, mint ahányan egyszerre pályán lehetnének. És ha a világ legjobbjának tartott orosz férfiválogatott megtehette, hogy sokáig a jobbkezes Pogorelovot szerepeltette jobbátlövőben, ilyesmivel a Dunaferr is kísérletezhet, nem?
- Dehogynem, sőt az orosz női válogatottat is említhetjük, amely decemberben világbajnok lett. Mi is az adott kerettel gazdálkodunk, ezért pillanatnyilag egy jobbkezes bevetése tűnik a legkézenfekvőbbnek. Lehetne persze több időnk a kísérletezésre, de nincs. Úgyhogy kár kárognom.

Bojana Radulovicsot 2000-ben a világ legjobb női kézilabdázójává választották, pótolni lehetetlen. Helyettesíteni viszont lehet is, kell is. Méghozzá azonnal.

Korábban:

Ballai Attila