Vágólapra másolva!
Káprázatos bravúrt hajtott végre az FTC nőikézilabda-csapata, s bekerült a Bajnokok Ligája döntőjébe. Montenegróban, nyolcezer fanatikus szurkoló előtt győzte le a Buducnost Podgoricát 32-31-re, s a döntőben a macedón Szkopje lesz az ellenfele. Szintén finálét játszhat a norvég Bäkkelagets csapatát búcsúztató Győr is a női EHF-kupában. A döntő menetrendjének sorsolását ma tartják.

A ferencvárosi lányok vasárnap késő éjjel érkeztek haza Podgoricából, s Németh András edző hétfőre szabadnapot adott játékosainak. A szakember azzal kezdte beszámolóját, hogy a csapategység diadala a továbbjutás, ugyanakkor kiemelte, hogy bejött a lelki felkészítés, s csapata nyugodtan játszotta saját játékát. Németh úgy látta, a Podgorica játékosai túlfélték a mérkőzést, pedig nyolcezer fanatikus szurkolt nekik, még a miniszterelnök is ott ült a lelátón.

"Pokoli volt a hangulat" - mondta az edző ", a papírpohártól a puskatöltényig különféle tárgyak repültek a játéktérre, s legalább húsz-huszonöt esetben kellett emiatt megállítaniuk a játékot a spanyol bíróknak. Nagy szerencse, hogy remekül vezették a meccset, függetleníteni tudták magukat a körülményektől. Egyébként a zsűri elnöke négyszer ígérte, hogy ha még egyszer történik valami, lefújatja a találkozót, a végén pedig azzal nyugtatott bennünket, hogy már csak hat perc van hátra, bírjuk ki."

A döntőben az FTC ellenfele a macedón Szkopje lesz, amelyről az edző csak annyit tud, hogy nagyon jó csapat. A nemzetközi szövetségben ma sorsolással döntik el, hogy hol lesz az első mérkőzés. A ferencvárosi vezetők azt szeretnék, ha a visszavágót rendeznék Budapesten.

Burkovits Ferenc

Ajánlat:

Örömmámorban úsznak a győri kézisek

Korábban:

BL-döntős a Herz-FTC

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?