Társoldalunk:

Kiharcolta a vb-részvételt a kéziválogatott

A magyar férfikézilabda-válogatott Kijevben is legyőzte az ukrán csapatot, s ezzel kiharcolta a portugáliai világbajnokságon való részvételt.

Fotó: MTI
Fotó: MTI
Bendó Csaba próbálja blokkolni Jurij Koszteckij lövését 
Vb-selejtező, visszavágó:
Ukrajna - Magyarország 21-26 (10-10)
Kijev, 4000 néző
vezette: Nacevski-testvérek (macedónok)
gól: Koszteckij, Nyikiforov 5-5, Prudiusz, Petrenko 3-3, Malcev 2, Nat, Gladun, Sztecjuk 1-1, illetve Bendó 7, Nagy 6, Lendvai 4, Mohácsi 3, Mezei, Tóth, Pásztor 2-2

Jól kezdtek a magyarok, Bendó találataival és Fazekas remek védéseivel egészen a 21. percig tartották egy-két gólos előnyüket. Ekkor viszont két ziccer is kimaradt, és fordítottak az ukránok. A 25. percben már 9-7-re vezettek a hazaiak, vagyis ledolgozták az egy hete Szegeden szerzett hátrányukat. A szünet előtt azonban Mezei és Bendó - utóbbi már negyedszer - volt eredményes, így 10-10-zel mentek pihenőre a csapatok. 

A fordulást követően egészen az 50. percig fej-fej mellett haladt a két gárda. Ekkor viszont sorozatban háromszor találtak be a vendégek, így összesítésben már öt gólra nőtt az előnyük. Az ukránok megzavarodtak, és már nem volt esélyük a fordításra.

A magyar együttes kettős győzelemmel harcolta ki, hogy részt vehet a 2003. január 20. és február 2. között sorra kerülő portugáliai vb-n. A válogatott ezt megelőzően utoljára 1999 nyarán szerepelt fontos eseményen, azóta lemaradt a 2000-es horvátországi Eb-ről és a sydneyi olimpiáról, a 2001-es franciaországi vb-ről, valamint az idei svédországi Eb-ről is.

Skaliczki László, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: "A játékosaim maradéktalanul betartották a taktikai utasításokat. Türelmesek voltunk, és akkor sem estünk pánikba, amikor nem álltunk továbbjutásra. Az első félidőben jól védekeztünk, és szerencsére a későbbiek során sem fáradtunk el, sőt, a hajrában még a támadásban is jeleskedtünk. Nagyon boldog vagyok, de sok munka áll még előttünk, hogy a vb-n is sikeresek szerepeljünk."

Korábban:

Fórum:

A kézilabda népszerűsége Magyarországon?