Társoldalunk:

A Fotex búcsúzott, a Dunaferr csoportelső a kézi BL-ben

Női BL, 6. (utolsó) forduló - A csoport:
Dunaferr SE - Lada Toljatti (orosz) 29-28 (13-11) 

Feszült légkörben kezdődött a rangadó, az első gólra hat percet kellett várni. A vendégek egy kicsit jobban izgultak a hazaiaknál, és emiatt még emberelőnyük során is nőtt a Dunaferr előnye. Szinte hihetetlen, de a 2001-es világbajnok orosz válogatott gerincét adó együttes csak a 12. percben, 4-0-nál talált be először, és ez a magyar bajnok védelmét dicséri. Később magára talált a Toljatti, felzárkózott (8-7), ezután viszont Radulovics könyörtelen végrehajtónak bizonyult, és visszaállította a korábbi különbséget, miközben Pálinger is remekelt a kapuban. A szünet előtti hajrában aztán megint a Lada pörgött jobban, és csak kétgólos hátrányban várta a folytatást.   

A második félidő elején megmaradt a vendégek lendülete, és a 36. percben már ők vezettek (15-16). Sőt, a különbség folyamatosan nőtt (17-21), és az utolsó negyedórában veszni látszott a csoportelsőség. Kiss Szilárd vezetőedző sokat cserélt, kockáztatott, és bejött. Bulath meghálálta a bizalmat, három nagy gólt dobott, így egyenlő lett, majd két újabb orosz rontás, és máris 24-22-re a hazaiaknál volt az előny. 

Az izgalmakban nem volt hiány. A keményen harcoló Toljatti megint felzárkózott egy gólra, majd az utolsó percben egyenlített, és a döntetlen az vendégek első helyét jelentette volna. Csakhogy Ferling 8 másodperccel a lefújás előtt sikeresen tört be, gólt dobott, és ezzel eldőlt a rangadó a hazaiak javára.

A kvartett másik mérkőzésén:
L'Eliana Valencia (spanyol) - Trier (német) 35-20 (16-9)
A találkozó félórás csúszással kezdődött, mert a kijelölt holland bírók nem érkeztek meg, viszont a Dániából küldött pótjátékvezetők alig késtek. 

A csoport végeredménye:
1. Dunaferr 9 pont
2. Lada Toljatti 8
3. L'Eliana Valencia 4
4. Trier (német) 3  

A csoport legjobb két csapata a negyeddöntőbe, míg a harmadik helyezett a KEK negyeddöntőjébe jutott.  A Dunaferr március 13-án vagy 14-én a szerb-montenegrói Buducnost Podgorica otthonában lép pályára, a visszavágót egy héttel később rendezik Dunaújvárosban. A Lada Toljattira a címvédő, európai Szuperkupa-győztes szlovén
Krim Ljubljana vár a folytatásban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK