Társoldalunk:

Németh Helgával erősített a Dunaferr

2004.08.03. 14:55

Sikerült megállapodnia a Dunaferr nőkézilabda-csapatának Németh Helgával, így a Viborgtól hazatérő jobbátlövő egy évre a magyar bajnokhoz kötelezte el magát. Bemutatta új csapatát a TV Mainzlar nőikézilabda-együttese is, amely meglepetésre két magyart, Mátyás Kittit és Baboi Kornéliát is szerződtette a Kőbányai Spartacustól.

Hetek óta hallani lehetett a hírről, a Dunaferr nőikézilabda-csapata tárgyal Németh Helgával. Az információt a sportnapilapban a dunaújvárosi vezetők is megerősítették, majd kedden Takács Csaba, a klub szakosztály-igazgatója az együttes hivatalos honlapján is megerősítette: a világklasszis jobbátlövő egy évre kötelezte el magát.

A balkezes játékos az elmúlt évet a dán Viborgban töltötte, a klubbal triplázott, a bajnokság és a dán kupa mellett megnyerte az EHF-kupát is - éppen a Győri Graboplast ETO ellen. Hazatérésével kapcsolatban korábban is röppentek fel pletykák, ám a Cornexihez személyes konfliktusa miatt nem szerződhetett.

A Dunaferr viszont nagyon húzhat megszerzésével, hiszen Radulovics Bojana után másik világklasszissal rendelkezik a magyar szinten hiányposztnak számító jobbátlövő szerepkörében.

Németh korábban olyan klubokban fordult meg, mint az osztrák Hypo Niederösterreich vagy a horvát Podravka Koprivnica, de szerepelt korábban a Dunaferrben is. A 31 éves játékos eddigi közel 150 válogatottbeli fellépésén 500-szor volt eredményes - ám a dániai szerződése körüli hercehurca miatt tavaly lemondta a nemzeti csapatbeli szereplést.

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK