Vágólapra másolva!
Az öttusázó Balogh Gábor, a kézilabdázó Görbicz Anita, a kajakozó Kovács Katalin és Vereckei Ákos, a vízilabdázó Szécsi Zoltán, valamint az atléta Zsivoczky Attila lett a Magyar Olimpiai Bizottság gyémánt fokozatú támogatójának számító E.ON Hungária Zrt. reklámarca. Az energiaszolgáltató cég további hét sportoló felkészülését segíti a 2008-as pekingi ötkarikás játékokra.

"Huszonkét szakági szövetségben ötszáz versenyzőnk készül arra, hogy kvalifikálja magát a 2008-as olimpiára, s bár ez igazán embert próbáló feladat, bízhatunk benne, hogy kétszáz főt meghaladó csapattal leszünk ott Pekingben" - szögezte le a Magyar Olimpiai Bizottság és az E.ON keddi sajtótájékoztatóján bevezetőjében Schmitt Pál elnök. "A MOB minden támogatást megad a versenyzőknek, de ehhez a misszóhoz szükséges, hogy bennünket is támogassanak" - tette hozzá, majd bejelentette, hogy a Magyar Olimpiai Bizottság gyémánt fokozatú támogatójának számító E.ON Hungária Zrt. a MOB-on keresztül tizenhárom sportolóval szponzorációs együttműködést köt.

A "kiválasztottak" a következők lettek: Balogh Gábor öttusázó, Bedák Pál ökölvívó, Braun Ákos cselgáncsozó, Görbicz Anita kézilabdázó, Hirling Zsolt evezős, Igaly Diána sportlövő, Kovács Katalin kajakozó, Lőrincz Tamás birkózó, Módos Péter birkózó, Nagy Tímea vívó, Szécsi Zoltán vízilabdázó, Vereckei Ákos kajakozó és Zsivoczky Attila atléta. S közülük Baloghot, Görbiczet, Kovácsot, Szécsit, Vereckeit és Zsivoczkyt külön a cég reklámarcainak választották. (A magyar sport megnevezett kiválóságai a műtétje után lábadozó Görbicz Anita kivételével valamennyien jelen voltak az eseményen.)

Forrás: [origo]

Konrad Kreuzer, Balogh Gábor, Vereckei Ákos, Kovács Katalin, Zsivoczky Attila, Szécsi Zoltán és Schmitt Pál

"A kezdeményezés nem csak Magyarországra terjed ki, s bizonyos vagyok benne, leányvállalataink között nagy harc várható, hogy melyiknek lesz eredményesebb csapata a pekingi olimpián" - szögezte le Konrad Kreuzer, az E.ON Hungária Rt. igazgatóságának elnöke.

A versenyzők nevében Zsivoczky Attila mondott köszönetet: "Gyakran járok külföldre, így látom, hogy ellenfeleink milyen segítséget kapnak az államtól, szponzoroktól. Sajnos sok országtól sok tekintetben le vagyunk maradva. Ez a mostani támogatás azonban segít abban, hogy felvehessük a versenyt a többiekkel; olyan szintű felkészülést biztosíthassunk magunknak, ami lehetővé teszi, hogy az olimpián eredményesen szerepeljünk. Ugyanakkor számomra az erkölcsi támogatás is nagyon fontos, jelen esetben az, hogy egy ilyen exkluzív klubba bekerülhettem. A többiek eredményeihez képest én még igencsak lemaradásban vagyok, de ez a klubtagság plusz motivációt jelent a számomra, hogy utolérjem őket" - mondta el a vb-bronzérmes tízpróbázó, aki idén augusztusban a göteborgi szabadtéri atlétikai Eb-n gyarapíthatja éremkollekcióját.