Vágólapra másolva!
A Debreceni Vadkakasok kecskeméti és a Falco KC-Szombathely paksi kirándulásával két rangadóra is sor kerül a férfikosárlabda-bajnokság szerdai, második fordulójában.

A Kecskemét 18 órától a Debreceni Vadkakasokat látja vendégül, s bár elég merész dolog a tavalyi tizedik és negyedik párharcát rangadónak titulálni, azért a Kecskemét paksi sikere jelzi, a hazaiak nagyon komolyan készülnek az idei évadra.

A Bradford, Heinrich, McClendon légiós trió kitett magáért Pakson, a 84 pontból 63-at ez a trió gyűjtött, így nem vitás, meggyűlhet velük a baja a hajdúságiaknak is. "Természetesen nyerni megyünk Kecskemétre, nem ijedünk meg az igen gyors játékot játszó hazaiaktól" - nyilatkozta a Hajdú-Bihari Naplónak Ráthonyi Tamás, a Vadkakasok vezetőedzője, akinek szintén nem lehet keseregnivalója a Lee, Green, Sitku, Bukva, Fodor Márton kezdőötössel.

A másik rangadón a rosszul rajtoló Atomerőmű a Falcót fogadja, s bár lehet, túlzás még élcsapatnak titulálni a szombathelyieket, a nyitófordulóban magabiztosan verte a Szolnokot. Itt a lehetőség Váradi Attila legénysége előtt, hogy idegenben is bizonyítson, ezúttal talán már az egyetlen légiós, a mexikói Jesus Ramses Benítez is játszhat, amennyiben bokája lehetővé teszi.

A hazaiaknál Wayne Smith lovaglóizom-húzódás miatt a Falco ellen sem játszhat és Terrence Davis combizom-sérülése is csak lassan javul. A légiósok pótlására a klubbal készül két másik külföldi is, s ha megfelelnek, akkor szerződést is kaphatnak a Tolna megyei együttesnél. Egyikőjük, Zvonimir Ridl nem ismeretlen a magyar szurkolók előtt sem: a 30 éves, 203 centis horvát kosaras a 2001-2002-es évadban a debrecenieket erősítette, most pedig a litván Vaidas Jurgilas helyére pályázhat (a balti játékos három hónapos kontraktusa a közeljövőben ugyanis lejár). A másik légiós a 26 esztendős, amerikai Roland Miller, ő tavaly a portugál élvonal második legponterősebb kosarasa volt, a Casino Figueira Ginasio együttesében 14 mérkőzésen átlagban 23,7 pontot szórt.

A további párosításokban a Zalaegerszeg szolnoki vendégjátéka, illetve a két újonc, a Nyíregyháza és a MAFC összecsapása ígér izgalmakat, a papírforma alapján a Kaposvárnak Sopronban, az Albacompnak Dombóváron, a Körmendnek pedig Pécsen kell begyűjtenie a két pontot.

férfikosárlabda NB I, 2 .forduló
Soproni Ászok-SMAFC - Kaposvári KK 17.30
PVSK-Panthers - Marc-Körmend 18.00
Marso-Isobau Nyíregyházi KK - MAFC-Újbuda 18.00
Gunaras KC-Dombóvár - Albacomp 18.00
Univer Kecskeméti SE - Debreceni Vadkakasok 18.00
MOL-Szolnok - ZTE KK 18.00
Atomerőmű SE - Falco KC-Szombathely 18.00.