Vágólapra másolva!
A TEVA-VasasPlaket megvédte címét a férfivízilabda Magyar Kupában, miután a döntőben - akár csak egy évvel ezelőtt - legyőzte a Brendon-Fenstherm-ZF-Egert.

Vízilabda Malév Magyar Kupa, döntő
TEVA-Vasas Plaket - Brendon-Fenstherm-ZF-Eger 13-12 (4-3, 3-3, 2-3, 4-3)
Komjádi-uszoda, 2000 néző
gól: Heinrich (1), Kállay (3), Vindisch (1), Varga D. (3), Róth (1), Steinmetz B. (1), Steinmetz Á (3), illetve Baco (1), Nyéki (2), Seres (1), Kiss Cs. (2), Matajsz (1), Császár (2), Kis G. (2), Maceben (1)
büntetők: 1/1, illetve 0
emberelőny/gól: 9/6, illetve 10/5

Az első két negyedben a Vasas akarata dominált, elsősorban annak köszönhetően, hogy az angyalföldiek nagy százalékban értékesítették az emberelőnyöket, míg az Eger inkább akciógólokkal operált. A kapuban remeklő Nagy Viktor által tüzelt piros-kékek rendre elmentek két góllal, hogy aztán az Eger mindig minimálisra csökkentse a hátrányt.

A hosszú szünet után fordult a kocka, a hevesiek átvették a kezdeményezést, és 8-7-re ők vezettek, a Vasas pedig úszhatott az eredmény után. A címvédő háromszor egyenlített, aztán 10-10 után a mezőny egyik legjobbja, Varga Dániel vezette angyalföldi alakulat már nem adta ki a kezéből az előnyt, hiába kapaszkodtak becsülettel Nyékiék.

A Domino bronzzal vigasztalódott

Az elődöntőben újra elbukó Domino-BHSE a bronzmérkőzésen ellentmondást nem tűrően kezdett, már 4-0-ra is vezetett a Szeged ellen. A Tisza-partiak azonban bravúrosan játszva feljöttek, és 6-6-nál még a bronzérem sem látszott elérhetetlennek a számukra. A fővárosiak olimpiai bajnokai a hajrát hajszállal jobban bírták, és végül egyetlen góllal ugyan, de megnyerték a bronzcsatát.

A 3. helyért:
Domino-BHSE - Szeged-Beton VE 9-8 (2-0, 3-3, 2-3, 2-2)

(MobilPress)