Josip Simunic (Horvátország)

Vágólapra másolva!
Ők ott vannak, minden bizonnyal ott lesznek, s dönthetnek, sztárokká válhatnak az Európa-bajnokságon. Végeláthatatlan sorozatunk mai embere Josip Simunic, a horvátok középhátvédje.
Vágólapra másolva!

Josip Simunic (Horvátország)
Poszt: középhátvéd
Klub: Hertha BSC
Születési idő: 1978. február 18., Canberra
Testsúly, magasság: 195 cm/89 kg
Válogatottság: 10 mérkőzés

Ő sem Horvátországban született, hanem a messzi Ausztráliában, horvát szülők gyermekeként. A kenguruk földjén is az európai focit választotta, és már 17 évesen pályára lépett a Melbourne Knights együttesében a felnőttek között.

Az 1997-es bajnokságban védő létére három gólt is szerzett, majd még ugyanezen év decemberében Európába igazolt, a Hamburger SV gárdájához. Itt két éven keresztül leginkább csak a tartalékok között szerepelt, ennyi idő alatt mindössze két bajnokin szerepelt.

Az 1999-2000-es pontvadászatban is csak hat alkalommal vetették be, de ez is elég volt ahhoz, hogy felhívja magára a Hertha figyelmét. A berliniek 2000 nyarán vették meg, és Simunic fél év alatt bejátszotta magát a kezdő tizenegybe.

A 2001-2002-es pontvadászatban már alapember volt, és ennek köszönhetően meghívót kapott a horvát válogatottba is, ott volt az ázsiai világbajnokságon. Az előző idényben sikerült megszereznie első gólját a Bundesligában, és több külföldi klub is hívta, de ő maradt a Herthánál - lehet, azóta már megbánta ezen döntését.