Társoldalunk:

A meccs embere a társaknak mond köszönetet

2016.06.14. 22:35

Kleinheisler Lászlót választották a mérkőzés emberének az Ausztriát legyőző magyar válogatottból. A Werder Bremen játékosa gólpasszt adott, remekül játszott a gyönyörű győzelemmel végződött találkozón, majd szerényen nyilatkozott az Origónak. 

Kleinheisler László a Norvégia elleni pótselejtező hőseként úgy lett alapembere Bernd Storck válogatottjának, hogy akkor éppen csapat nélkül tengődött. Az Oslóban győztes gólt szerző játékos azóta kihagyhatatlan, a német kapitány benne látja a középpályát és a csatársort összekötő kapcsot, amit a brémai támadó magas szinten hoz is.

Ausztria ellen is bátran és jól futballozott - bár az nem kérdés, hogy a meccs legjobb teljesítményét Gera Zoltán nyújtotta -, elvállalta a lövéseket (3 lövés, 1 pontos), sokat volt játékban, mutatta magát, a gólpassza pedig igazi mestermunka volt: gyönyörűen játszották le Szalaival.

Martin Harnik és Kleinheisler páros gyakorlataForrás: AFP/Tobias Schwarz

A meccs legjobbjának választott Kleinheisler a védekezésből is kivette a részét, de elsősorban két kulcspassza és a gólpassza emelték ki a társai közül. Ezenkívül a magabiztosságát érdemes kiemelni: ő az a játékos, aki bevállalja a koccos megmozdulásokat is, és cselezni is mer. 

Szerényen nyilatkozott a meccs embere

„A győzelem a csapat érdeme volt, mindenki nagyon odatette magát. Az első perctől fogva rendkívül koncentráltak voltunk, mindenben követtük a kapitány utasításait” – mondta az élete első sajtótájékoztatóján részt vevő középpályás.

„Nagyon boldogok vagyunk, és mindenkinek csak köszönettel tartozunk, akik itt a helyszínen, vagy éppen otthon a tévé előtt támogatott minket. Gera Zoltánt és Király Gábort külön is kiemelném, akik rengeteget tettek a csapat sikeréért. Örülök, hogy ilyen társak mellett focizhatok.”