A csapaton belüli verekedések után Sevcsenko lehet az új kapitány

UEFA Euro 2016. Germany vs. Ukraine landscape HORIZONTAL UEFA Euro 2016 UEFA Euro 2016 2016 UEFA European Championship
2870790 06/12/2016 The Ukrainian team's coach Andriy Shevchenko before the UEFA Euro 2016 group stage match between the German and Ukrainian national teams. Vladimir Pesnya/Sputnik
Vágólapra másolva!
Mihajlo Fomenko, a már kiesett ukrán labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya a keddi, lengyelek elleni utolsó Európa-bajnoki csoportmérkőzés után távozik posztjáról.
Vágólapra másolva!

A szakember kedden délelőtt jelentette be, hogy lemond a szakvezetői posztról, amit elsősorban azzal magyarázott, hogy nem sikerült egységes csapatot kovácsolnia a játékosaiból.

„Mi indokolná, hogy folytassam, hiszen az Eb-re tervezett feladatot nem tudtuk megoldani – mondta Fomenko. – Nem éreztem, hogy egységesek lennénk ezen az Eb-n.”

Fomenko elvitte a balhét Forrás: Sputnik/George Simmonz

A 67 éves szakember az együttesen belüli széthúzást elsősorban az ukrán bajnokság végén történtekkel magyarázta. A hajrában ugyanis a Sahtar Donyeck és a Dinamo Kijev két kiváló válogatott játékosa, Tarasz Sztepanenko és Andrij Jarmolenko között verekedés tört ki, később Sztepanenko nyilvánosan bejelentette, hogy megszakítja baráti kapcsolatát Jarmolenkóval.

„Szerettem volna, ha béke és barátság van a válogatotton belül” – jegyezte meg a szövetségi kapitány, elismerve, hogy hibázott, és vállalja a felelősséget.

Fomenko utódja ukrajnai hírek szerint a korábbi sztárjátékos, Andrij Sevcsenko lehet, aki Fomenko segítőjeként dolgozik jelenleg.

Megérett a feladatra? Forrás: Sputnik/Vladimir Pesnya

„Miért ne lehetne ő? Nagy tapasztalattal bír, az edzői képzést is elvégezte, így megvan a szükséges végzettsége a munkához” – méltatta az aranylabdás csatárt a távozó kapitány.

Az első két fordulóban Németország és – meglepetésre – Észak-Írország ellen is veszítő ukránok kedden 18 órától lépnek pályára Lengyelország legjobbjai ellen.