80 millió forintnyi pezsgővel mulatott az Eb-kiesés után két orosz focista

Twiga
Vágólapra másolva!
Alekszander Kokorin és Pavel Mamajev szerint mindenki őket akarta meghívni Flavio Briatore Monte Carlo-i klubjában. Más források szerint azonban éppen a két focista volt az, akik számolatlanul rendelték a palackonként 500 eurós pezsgőket. Klubjától mindkét játékos büntetésre számíthat.
Vágólapra másolva!

Az Rt.com beszámolója szerint az orosz válogatott dicstelen Eb-búcsúja (egy döntetlen, két vereség 2-6-os gólkülönbség) után a csapat két játékosa, Alekszander Kokorin és Pavel Mamajev egy Monte Carlo-i ninght clubban vezette le a feszültséget.

Annyi biztos, hogy a korábbi Forma-1-es csapatfőnök, Flavio Briatore tulajdonában lévő Twiga nevű helyen 250 ezer dollárnyi pezsgőt fogyasztott el egy népes orosz társaság. Az már viszont korántsem ilyen egyértelmű hogy Kokorinék rendelték-e a pezsgőket, vagy nekik hozatták, és ők csak "áldozatok" voltak.

A klub közismerten népszerű a Riviérán nyaraló gazdag oroszok körében, és ezúttal is egy népes társaság bulizott ott. Ebbe a partyba csöppentek bele a focisták.

Kokorin és a Mamajev a pályán és azon kívül is jó barátok Forrás: AFP/Kirill Kudryavtsev

"Valaki a születésnapját ünnepelte, mi pedig egyszerűen csak éppen ott voltunk" - mondta Kokorin a sports.ru oldalnak. A két focista a saját állításuk szerint a feleségükkel voltak a klubban, arról pedig már végképp nem tehetnek, hogy a palackonként 500 euróba (kb. 150 ezer forint) Arm and de Brignac márkájú pezsgőket az orosz himnusz dallamaira szolgálták föl a pincérek.

Szeretik a fiúkat

"Nyilván mindenki láthatta a rengeteg pezsgős üveget és hallhatta az orosz hinmuszt, aki ott volt. De mi közünk nekünk ehhez az egészhez" - teszi fel a kérdést a Zenit Szentpétervár csatára.

Kokorin elmondása szerint a dolog úgy történt, hogy ő és Mamajev, illetve a feleségek lementek egy kicsit lazulni a Twigába, majd, amikor az ünneplő társaság felismerte őket, akkor -

ahelyett, hogy számon kérték volna az Eb-produkciót

- tiszteletük jeléül meghívták őket egy üveg pezsgőre. Miután senki nem akart lemaradni a nagylelkű adakozásban, ezért sorra fizették mások is a méregdrága pezsgőket. Így lett teli az asztaluk üvegekkel.

Csak egy hétköznapi buli a Twigában Forrás: Twiga Monte Carlo

Egyébként a két játékos által elmondottakat támasztja alá Flavio Briatore is, aki szóról szóra ugyanezt írta egy közleményben, hozzátéve, hogy

A Life.ru azonban kicsit színezi a történetet. Az általuk közölt leírás szerint éppen a két futballista volt a party motorja.

"Kezdetben csendesen és visszafogottan viselkedtek. Aztán, amikor felszolgálták az első palack pezsgőt az orosz himnusz dallamaira és jött az arany konfettieső, beindult a buli.

Volt, aki csak arra járt, és felvett egy üveget az asztalról, annyi volt belőlük."

Nem az a baj, hogy sokat költöttek

Az Rt.com szerint az orosz szurkolók azon nem botránkoztak meg, hogy két futballista egy este eltapsolt negyedmillió eurót, azon viszont már igen, ezt a gyatra Eb-szereplés után tették, nem beszélve arról, hogy

háttérzenének az orosz himnuszt használták.

Az Rt.com azt is leírja, hogy nem ez volt az első ilyen eset a focisták életében, Mamajev 2014-ben már eljátszott egy ugyanilyen bulit Dubajban, amiről annak idején videókat is posztolt, az azóta törölt Instagram-oldalán.

A Twitteren még fönt van

A két játékos védekezése mindenesetre a klubjaiat egyelőre nem hatotta meg. Mamajevet és Kokorint is klubjuk, az FK Krasznodar, illetve a Zenit tartalékcsapatába száműzték, és mindketten számíthatnak pénzbüntetésre is.