Vágólapra másolva!
A Key Biscayne-i tenisztorna elődöntőjében a hölgyek testvérpárharcát Serena Williams nyerte, míg a férfiaknál az Agassi-Rios elődöntő mellett Hewitt-Federer összecsapásra kerül sor. A kemény pályás versenyen megjelent Patrick McEnroe, az amerikai Davis-kupa válogatott szövetségi kapitánya is, aki szerint a teniszsport érdekében több füves viadalra lenne szükség.

Fotó: EPA
Fotó: EPA
A világelső Lleyton Hewitt alaposan megszenvedett az orosz Marat Szafin ellen

Amit Pavelék elmulasztottak, azt a másik negyeddöntő tökéletesen pótolta. Az ausztrál Lleyton Hewitt hatalmas csatában, döntő szett 7:6-ra verte az orosz Marat Szafint a gigászok ütközetében, sorozatban 15. győzelmét aratva ezzel. Ami még nagyobb teljesítmény: a tavalyi US Open-elsősége óta immáron 22 mérkőzés óta tart amerikai, kemény pályás veretlensége.

"Azt hiszem, valószínűleg jól csináltam valamit, főleg mentálisan voltam topon és nagyon akartam nyerni. Marat szenzációs játékos, egyre agresszívabb, sokat jön a hálóhoz. Úgy gondolom, ő lehet a legjobb teniszező, aki minden borításon képes lehet győzelemre" - mondta Hewitt.

A hölgyek testvérpárharcát ezúttal Serena Williams nyerte, miután viszonylag simán, 6:2, 6:2-re verte nővérét, Venust. Az ötvenperces ütközetben Serena eddigi nyolc összecsapásukból mindössze a második győzelmet szerezte meg, az első még 1999-re datálódik. "El sem hiszem, hogy legyőztem, ez szinte sokkol. Igaz, ma nagyon sokat hibázott, és én ezt teljes mértékben kihasználtam" - nyilatkozta Serena, aki sikerével megszakította nővére 1998 óta tartó, eddig 22 győzelemből álló sorozatát Key Biscayne-ben.

Eredmények, Nasdaq-100 Open (Key Biscayne):
Férfiak, negyeddöntők:
Federer - Pavel 6:1, 6:1
Hewitt - Szafin 2:6, 6:2, 7:6

Nők, elődöntők:
S. Williams - V. Williams 6:2, 6:2
Capriati - Seles 4:6, 6:3, 7:6 (7-4)

Az Egyesült Államok Davis-kupa csapatának kapitánya, Patrick McEnroe úgy véli, jót tenne a tenisznek, ha több füves pályás versenyt rendeznének. "Biztos vagyok abban, hogy jót tenne a teniszsport egészségének, ha több füves viadal lenne. Sajnos a salak és a kemény pályák nem tesznek jót a szerva-röpte játéknak. Wimbledonon kívül az évi hetven férfi versenyből mindössze ötöt rendeznek füvön. Hallottam, hogy az illetékesek szeretnének beiktatni néhány tornát a Roland Garros és Wimbledon közé, kérdés, sikerül-e megoldani" - mondta McEnroe, aki Miamiban saját tanítványait nézte meg, készülve a jövő heti, Spanyolország elleni DK-negyeddöntőre.

Pincési László

Korábban:

Serena Williams nyerte a családi rangadót

Fórum:

Tenisz