Vágólapra másolva!
Jó hangulatban, önbizalommal telve, de Mandula Petra nélkül készül a magyar Fed-kupa-válogatott a hétvégi, Spanyolország elleni idegenbeli összecsapásra, a Világcsoport első fordulójában. A világranglistás helyeket tekintve legjobb magyar teniszezőnő combizomsérülése miatt két-három hét pihenőre szorul.

Temesvári Andrea, a magyar nőitenisz Fed-kupa-válogatott szövetségi kapitánya szerint kellő önbizalommal és jó formában várják tanítványai a Világcsoport hétvégi első fordulóját, amelyben Magyarország legjobbjai Almeirában a spanyolok ellen próbálják meg a továbbjutást. A keretet kényszerű okok miatt azonban szűkíteni kellett: Mandula Petra combizomsérülése ugyanis nem jött rendbe (emiatt szerepelt gyengébben a múlt heti Budapest Openen is), s az orvosok két-három hetes pihenőt írtak elő számára. A válogatott így háromtagúra szűkült: Gubacsi Zsófia, Kuti Kis Rita és Kapros Anikó vág neki az ibériai útnak. Felmerült a kérdés, hogy Mandula helyett miért nem neveztek valaki mást, de a hírek szerint Nagy Kyra, Marosi Katalin és Németh Virág is elkötelezte már magát különböző ITF- és más versenyekre.

"Büszkék vagyunk arra, hogy immáron harmadik esztendeje a Világcsoportban mérkőzhetünk. Sajnálatos, hogy Mandula Petra nem lehet velünk, de úgy érzem, nagy lelki többletet adhat egy olyan kapitány, mint Temesvári Andrea, aki nem is olyan régen még aktívan részt vett a Fed-kupa küzdelmeiben. Akár bravúrt is elérhetünk" - fogalmazta meg várakozásait Berényi János, a Magyar Tenisz Szövetség elnöke.

"Örülök, hogy én lehetek a szövetségi kapitány, még akkor is, ha terhességem miatt várhatóan csak ezt az összecsapást tudom vállalni szakvezetőként. Petra hiánya elsőre megijesztett bennünket, de a csapatunk így is rendkívül erős. Remélem, összeszedik magukat a lányok. Sokan kérdezik, miért szerepel Rita idén gyengébben. Nos, úgy fogalmaznék, szerencsére ő is elindult felfelé, a rosszabb évkezdet óta már magára talált" - mondta Temesvári Andrea.

A gyémántfokozatú támogató jóvoltából Westel-csapatként szereplő válogatott Köves Gábor segítségével készül a versenyre, de Taróczy Balázs szakmai igazgató is részt vesz a lányok edzésén. A spanyol válogatottban Angeles Montolio, Magui Serna, Arantxa Sanchez-Vicario és Virginia Ruano Pascual játszik majd, előbbi kettő egyesben, utóbbiak pedig párosban lépnek majd pályára.

A további párosítás:
Egyesült Államok - Ausztria
Szlovákia - Svájc
Horvátország - Csehország
Németország - Oroszország
Argentína - Franciaország
Olaszország - Svédország
Belgium - Ausztrália

Pincési László

Korábban:

Fórum:

Tenisz