Vágólapra másolva!
Magyar szempontból a lehető legrosszabbul kezdődött a moszkvai kötöttfogású birkózó-vb: Bárdosi Sándor, Füredy Levente és Oláh Tibor is elvesztette első mérkőzését.

Fábik Tibor jelenti Moszkvából

A helyi idő szerint reggel 9-kor, amikor Magyarországon még csak 7 óra volt megkezdődött vb-n három szőnyegen indult a program, s mindhármon magyar versenyző kezdett. Sajnos nehéz ellenfelekkel szemben, s egyaránt kikaptak. Oláh Tibor (55 kg) az Európa-bajnok belorusz Radkeviccsel szemben jól tartotta magát, de 6-3-ra alulmaradt. Az olimpiai 2. helyezett Bárdosi Sándor (84 kg) a címvédő grúz Vahtangadzéval találkozott, s 1-0-s vezetésről 5-1-re kikapott. Füredy Levente (66) a hazai pálya előnyét és a bíró támogatását élvező orosz Szemenovtól 5-0-ra kapott ki.

A délelőtti második fordulóban a grúz Vahtangadze a görög Avramidiszt is legyőzte 5-1-re, ami azt jelenti, hogy ő jutott tovább a csoportból, s Bárdosi a görög elleni mérkőzésétől függetlenül kiesett. Szintén helyezetlenül zárt Füredy is, mivel az orosz Szemenov technikai tussal verte a japán Imurót, s így tovább lépett. Oláh Tibor legyőzője, Radkevics technikai tussal kikapott az iráni Rangraztól, így elméletileg az 55 kg-os súlycsoport magyar indulójának még van esélye a továbbjutásra. Ám ehhez nagyon meg kellene verni az iránit - aki a címvédő világbajnok.

A további négy súlycsoport sorsolása alapján Bóna László (60 kg) francia és örmény, Berzicza Tamás (74) litván és román, Kaló Béla (96) szlovák és lett, Deák Bárdos Mihály (120) koreai és finn ellenféllel került egy csoportba, ami összességében kifejezetten kedvező beosztás.

A papírforma alapján a tavalyi vb-2. Deák Bárdosnak és a korábbi vb-2. Berziczának gond nélkül tovább kell jutnia, és Kalónak is jó a sorsolása. Az idei Eb nehézsúlyú döntőjének visszavágója Deák Bárdos és a regnáló Európa-bajnok orosz Patrikejev között már a legjobb nyolc között összejöhet.