Vágólapra másolva!
Az első helyen kiemelt Carlos Moyá győzelmével ért véget az umagi férfitenisztorna, a spanyol játékos zsinórban harmadszor diadalmaskodott Horvátországban. Kitzbühelben az argentin Guillermo Coria, Indianapolisban az amerikai Andy Roddick, míg a stanfordi női tornán a belga Kim Clijsters győzött. 

Véget érőben a salakos szezon, jönnek a kemény pályás tornák, de a múlt héten azért még a vörös porban rendezték a legtöbb viadalt az urak számára. A horvátországi Umagban rendezett, 400 ezer dollár dollár összdíjazású versenyt például a spanyol Carlos Moyá nyerte, zsinórban harmadszor, összesen pedig negyedszer. Nála több sikerrel senki sem büszkélkedhet Umagban, ezúttal a hetedik helyre rangsorolt olasz Filippo Volandrit gyűrte le a fináléban. Nagy csatát vívtak, az egyszer biztos, Moyá csak a döntő játszmában tudott felülkerekedni riválisán.

"Voltak nehéz pillanatok, ellenfelem is megérdemelte volna a győzelmet. Ez most nekem jött össze, s remélem, hogy jövőre is így lesz" - nyilatkozott a spanyol a találkozó után.

A szomszédos Ausztriában, egész pontosan Kitzbühelben is salakos tornát rendeztek, a magyar szurkolók által is gyakran látogatott viadalon azonban idén nem volt címvédés. Alex Corretja már a hét elején elbúcsúzott a további küzdelmektől, a döntőt így a salakon idén ellenállhatatlan argentin Coria, valamint a chilei Massu vívhatta. A küzdelem egészen egyoldalúra sikeredett, Coria 6:1, 6:4, 6:2-re nyert, így idei harmadik, pályafutása negyedik tornagyőzelmét aratta. Legutóbb múlt vasárnap diadalmaskodott Stuttgartban, míg 24 esztendős ellenfele akkor Amersfoortban győzött.

Indianapolisban az amerikai kemény pályás szezon első állomását rendezték, s a hazai nézők nagy örömére az első helyen kiemelt Andy Roddick diadalmaskodott. A trófeáért a lassan magára találó thaiföldi Paradorn Srichaphannal kellett összemérnie erejét, s végül 7:6, 6:4-re győzött.

A hölgyek sem pihentek, Stanfordban csépelték a labdát, s mindezt Kim Clijsters csinálta a legjobban. A belga idén már ötödik tornagyőzelmét zsebelte be, összességében pedig már 15-nél jár. A döntőben ezúttal az amerikai Jennifer Capriatit gyűrte le három játszmában.

ATP-torna, Kitzbühel (925 ezer euró, salak), döntő:
Coria (argentin, 2. kiemelt) - Massu (chilei) 6:1, 6:4, 6:2

ATP-torna, Indianapolis (600 ezer dollár, kemény pálya), döntő:
Roddick (amerikai, 1.) - Srichaphan (thaiföldi, 2.) 7:6, 6:4

ATP-torna, Umag (400 ezer euró, salak), döntő:
Moyá (spanyol, 1.) - Volandri (olasz, 7.) 6:4, 3:6, 7:5

WTA-torna, Stanford (635 ezer dollár, kemény pálya), döntő:
Clijsters (belga, 2.) - Capriati (amerikai, 3.) 4:6, 6:4, 6:2