Vágólapra másolva!
A versenyszezon zárultával, az év vége közeledtével a Magyar Kajak-Kenu Szövetség is elkészítette összesítését, és megválasztotta az egyes kategóriák legjobbjait. A sportág képviselői a 2003-as év világversenyein összesen 30 arany-, 9 ezüst- és 13 bronzérmet szereztek.

A gainesville-i síkvízi világbajnokságon 9 arany-, 2 ezüst-, valamint 2 bronzérmet nyertek a mieink, a komacui ifjúsági vébén pedig 7 első, 2 második és 5 harmadik helyet gyűjtöttek be. A felnőtt síkvízi Világkupa-sorozaton összetettben mindegyik színű éremből egy-egy darab jutott a magyaroknak, a valladolidi maratoni felnőtt és ifjúsági vb-ről 6 aranyat, 1 ezüstöt és 1 bronzot hoztak el, míg a gdanski maratoni Eb-n 7, 3, 4 volt a magyar medálok aránya.

Az év női kajakosa: Kovács Katalin
Négy aranyérmet nyert a világbajnokságon (k-1 500 és 1000 m, k-4 200 és 500 m), továbbá összetett Világkupa-győzelmet aratott.

Az év férfi kajakosa: Vereckei Ákos
Vb-ezüstérmet szerzett a k-4 1000 méteres egység tagjaként, k-1 500 méteren pedig olimpiai kvótát szerzett (ebben a számban megnyerte a szegedi Világkupát is).

Az év kenusa: Kolonics György
C-2 1000 méteren világbajnoki bronzérmet szerzett és c-2 500 méteren is athéni kvótát érő helyen végzett társával; c-4 200 méteren egy vb-második hellyel egészítette ki éremkollekcióját.

Az év csapata: Női k-4 (Kovács K., Szabó Sz., Viski E., Bóta K.)
A női négyes valamennyi világversenyen veretlen maradt: a hazai válogatókon, a teljes Világkupa-sorozatban és a világbajnokságon is 200 és 500 méteren.

Az év meglepetései: Paksy Tímea
Fábiánné Rozsnyói Katalin csapatán kívülről, Sztaics István irányításával három számban is kiharcolta a vb-részvételt, mi több k-2 200 és 1000 méteren arany, k-1 200 méteren bronzérmet gyűjtött be.

Kozmann György
Végre egy eredményes kenus az újhullámból: Kolonics párjaként négy athéni kvótát és egy vb-bronz-, valamint ezüstérmet szerzett c-2 1000, illetve c-4 200 méteren.

Az év edzője: Fábiánné Rozsnyói Katalin
A női szakág nyolc vb-aranyából hat közvetlenül jelenlegi tanítványai nevéhez fűződik (kajakosai mindhárom női olimpiai számban diadalt arattak). Lányai az összetett Vk-dobogóra senkit sem engedtek fel, hisz a sorrend így alakult: 1. Kovács, 2. Szabó, 3. Bóta.