Társoldalunk:

Debrecenben eljön az Amazonok éjszakája

Női profi bokszunk első világbajnoka, a Nyíregyházán élő, 25 éves Miló Viktória igazán sokoldalú. Földrajz-testnevelés szakos tanári diplomával rendelkezik, elvégezte a Testnevelési Egyetemet, ami pedig a sportot illeti, búvárúszóként kezdte, majd 14 évesen belevágott a kick-boxba, később a karatéba és a kungfuba. S ezen küzdősportokban együttesen 13 világbajnoki címet söpört be! A profi bokszba két éve kóstolt bele, s itt is nagyon megy a szekere. Pedig munka mellett edz, Nyíregyházán a V-Secton Security Kft. vagyonvédelmi cégnél dolgozik, s a megyei Kölcsey Televízióban sportszerkesztő, műsorvezető.

- Kapott némi plusz szabadságot, hogy felkészüljön a vb-címmeccsére? - kérdeztük Miló Viktóriát.
- Úgy volt, hogy csak erre a hétre veszek ki szabadságot, de múlt hét hétfőn kicsit "besokalltam", az edzések sem úgy mentek, ahogy szerettem volna, szóval meglehetősen rossz passzba kerültem. Ezt a főnököm is észre vette, s azt mondta, hogy Viki, most már menjél haza, és csak a meccsedre készülj!

- A vagyonvédelmi cégnél pontosan milyen munkakörben van?
- Menedzser-asszisztensként dolgozom, gyakorlatilag titkárnő vagyok, szerződéseket írok, én számolom ki a fizetéseket, számlázok, én megyek a postára, de ha úgy adódik, kávét is tudok főzni!

- Bevallom, azt hittem, hogy valamilyen biztonsági feladatot lát el!
- Jaj, dehogy!

- A szombati mérkőzésre végül is hogy sikerült a felkészülése?
- Két hete kaptam egy kazettát az ellenfelem mérkőzéseiről, ami igazán jól jött. Az edzőmmel, Nagy Lajossal alaposan kielemeztük a látottakat, s az edzőpartneremre, Mészáros Andrásra is "ráerőltettük" a bolgár lány stílusát. Egyébként az külön szerencse, hogy András is eleve fordított alapállású, éppen úgy, mint Taszkova, így nem volt nehéz utánoznia a stílusát. Úgy érzem, hogy mindent elkövettünk a jó felkészülés érdekében, de a meccs úgyis a ringben dől el.

- Mire számít a mérkőzésen?
- Természetesen arra, hogy nyerek. Jobb és képzettebb bokszolónak tartom magam, de tudom, hogy az ellenfelem nagyon veszélyes. Borzasztóan erős, nagyokat és váratlan helyzetekből üt. Bár több címmeccset is elvesztett, a súlycsoport legjobbjainak is abszolút egyenrangú ellenfele volt. Németországban Regina Halmichtól kétszer is kikapott, de az első, tízmenetes, parázs mérkőzésük nagyon egál volt. Bokszolt Alina Shaternikovával, a súlycsoport Európa-bajnokával, és azzal a Cathy Brown-nal is végig állta a meccset, aki Halmichot leütötte. Szóval, nagyon vigyáznom kell vele.

- Péntek este mérlegelés. A súlya rendben lesz?
- Azzal semmi gond. Olyannyira, hogy két hete majdnem két kilóval a súlyhatár alatt voltam, csak 49 kilót nyomtam a mérlegen, akkor az edzőm erősen aggódott is.

- Olvastam, kabalája, hogy minden meccsére befonja a haját. Mikor lesz kész a frizurája?
- Pénteken reggel 8-10-ig fonják.

- Az mennyire inspirálja, hogy a Főnix-csarnokban minden eddiginél nagyobb közönség előtt bokszolhat?
- Nagyon! Ott voltam Főnix-csarnok megnyitóján, amikor Erdei Zsolt bokszolt a kisvilágbajnoki címért, s elmondhatatlanul nagy hatással volt rám minden, a mérkőzés, a szenzációs hangulat. Bevallom, már akkor azon álmodoztam, hogy milyen klassz lenne, ha egyszer én is címmeccsen bokszolhatnék itt. És most valóra válik az álmom!

Fábik Tibor

Előző
  • 1
  • 2
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKK