Vágólapra másolva!
A Magyar Tenisz Szövetség elnöksége szerdán értékelte az április 2-i közgyűlésen történteket, és egyhangúlag úgy döntött, hogy Berényi János elnök és a vezetés a legkésőbb október 15-ig megtartandó tisztújító tanácskozás napján lemond mandátumáról.

A testület úgy véli, hogy a magyar teniszélet strukturális, szellemi megújulása, fejlődése érdekében elengedhetetlen az összefogás, ezért a sportágért tenni, dolgozni akarókat nem szabad megosztani. Az elnökség lemond az alapszabályban rögzített kizárólagos jelölőbizottság állítási jogáról és felajánlja, hogy a hattagú jelölő bizottságba három személyt az április 24-i rendkívüli közgyűlés válasszon. A tagok maguk közül választanak bizottsági elnököt.

A sportág első számú irányító testülete természetesnek és fontosnak tartja, hogy a tagság értékelni kívánja az elnök és az elnökség munkáját, és amennyiben a többség elégedetlen a teljesítménnyel, annak következménye legyen. Ugyanakkor az elnökség úgy gondolja, hogy a fenti döntések tükrében okafogyottá vált az elnök visszahívásának napirenden tartása.

Az április 2-i közgyűlés határozatképtelennek bizonyult, mert nem jött össze a szükséges ötven százalék plusz egy fő. A napirendre vonatkozó indítványok között szerepelt Berényi János visszahívását célzó javaslat is, ám ez nem kapta meg a szükséges egyszerű többséget. A teljes elnökség visszahívására vonatkozó, a helyszínen előadott indítványt is elutasították a résztvevők.