Vágólapra másolva!
Az MTK vívótermében a döntőben az olimpiai ezüstérmes Boczkó Gábor legyőzve meglepetésre Somfai Péter nyerte a Red Bull-kupa nemzetközi párbajtőrversenyt.

Szlovák, görög, svéd, sőt, még japán versenyzők is indultak az MTK vívószakosztálya által szombaton rendezett nemzetközi férfi párbajtőrversenyen, a színvonalat azonban a hazai mezőny szolgáltatta. Az athéni olimpián ezüstérmes csapatunkból pástra lépett Boczkó Gábor és Kovács Iván, mint ahogyan az athéni játékokról lemaradt világbajnok Fekete Attila is. Ám utóbbi meglepetésre nem jutott be a nyolcas döntőbe, s Kovácsnak is csak az ötödik hely jutott. Az olimpiai ezüstérmes öttusázó Balogh Gábor azonban a harmadik helyen végzett!

A hazai ranglistát vezető, nem mellékesen kétszeres egyéni Európa-bajnok Boczkó az első helyért vívhatott, ám nem bírt a válogatott kerettag Somfai Péterrel. Az első hat tust Somfai adta, amit Boczkó meglehetősen nehezen viselt idegileg, s bár 13-10-nél úgy tűnt, hogy akár még fordulat is lehet az asszóban, végül nem lett: Somfai 15-11-re nyert.

"Éppen ma lettem huszonöt éves, azaz kétszeresen is jó napom van! A selejtezőben becsúszott ugyan két vereség, de utána már jól ment a vívás. Kár, hogy ezen a versenyen nem lehetett ranglistás pontokat szerezni, ez az eredmény sajnos nem számít bele a válogatásba. De remélem, hogy a jövő héten a pozsonyi Világkupán is hasonlóan jó formában leszek, és akkor előrébb kerülök a rangsorban" - nyilatkozta Somfai Péter, amikor az eredményhirdetés után a rendezők a családias hangulat jegyében a versenyzők és a szurkolók részére csapra ütöttek egy kisebb sörös hordót, s még harapnivaló is került mellé.

"Az egyesületek jelenlegi gazdasági helyzetében alig van lehetőség arra, hogy egy vívószakosztály ilyen versenyt rendezzen, köszönet a támogatóinknak, hogy mi ezt még megtehetjük" - fogalmazott Udvarhelyi Gábor, a férfi párbajtőr válogatott vezetőedzője, egyben az MTK szakvezetője.

Fábik Tibor