Vágólapra másolva!
Az orosz Szuperliga második fordulójában a Lagyja Kazany együttese ismét győzött. A játéknap rangadóján, a címvédő Tomszk 400 és a Szaranszk összecsapásán valamennyi játszma döntéssel végződött, 3-3 lett a végeredmény. Az ukrán Vaszilij Ivancsuk sötéttel nyert Alekszandr Morozevics ellen, az izraeli Emil Szutovszkij a moldáviai Viorel Bologanra mért vereséget. 

Szocsiban remek csatákat hozott a Szuperliga második fordulója. A második győzelmét begyűjtő Lagyja Kazany éltábláin remekelt Peter Szvidler és Szergej Rublevszkij. A tavalyi bajnokság bronzérmese, a MaxVen Jekatyerinburg javított, de az első három táblán Alekszandr Griscsuk, Alekszej Drejev és Vlagyimir Akopjan csak remizett. A forduló rangadója, a címvédő Tomszk 400 és a Szaranszk meccsén valamennyi parti eldőlt. Alekszandr Morozevicstől már megszoktuk a váratlan megnyitási ötleteket, de a világranglista hatodik Vaszilij Ivancsukot nem tudta meglepni a spanyol megnyitásban még eddig nem látott tervével. A bonyolult csata végül az ukrán olimpiai bajnok győzelmével zárult.

Az izraeli Emil Szutovszkij világossal nyert a spanyol megnyitásban, értékes skalpot szerzett, Viorel Bologan a végjáték nehézségeivel nem tudott megbirkózni. Egész pályás letámadással kényszerítette feladásra az örmény junior világbajnok, Levon Aronyian az orosz Szergej Volkovot, Pavel Szmirnov elméleti értékű végjátékban nyert Jevgenyij Najerrel szemben. A játéknap meglepetéseként kikapott a Termosztepsz Szamara együttese. A sztárok sorban remiztek, Borisz Gelfand, Alekszandr Halifman, Alekszej Korotylev, Szergej Dolmatov és Farruk Amonatov nem tudta érvényesíteni a jelentős Élő-pont különbséget. Az öt döntetlen mellett Vlagyimir Belov 2617 pontjával a 2437-es pontszámú Jevgenyij Romanovtól szenvedett vereséget. A mezőnyben a "pofozógép" szerepét játssza majd a Voronyezs gárdája.