Vágólapra másolva!
Az Óbuda RSG TC ritmikus gimnasztikázói a múlt heti Magyar Kupán aratott sikerük után vasárnap az együttes kéziszercsapatok országos bajnokságát is megnyerték.

A Tökölön rendezett csapatversenyre négy felnőtt együttes nevezett, de a Csepel RG Club csak a szövetség külön engedélyével tudott rajthoz állni, hiszen a múlt heti MK-n a korábbi válogatott Virger Ágnes a bemelegítés közben térdsérülést szenvedett, így akkor nem is indulhattak a csepeliek.

Az azóta kapott engedély alapján a junior korú - vasárnap délelőtt még a juniorcsapatban is szereplő - Polákovits Rita került a gárdába, aki szerdán tanulta meg a három karikás, két pár buzogányos gyakorlatot, melyet minden csapat kétszer mutatott be.

A győzelmet az Óbuda RSG TC szerezte meg, melynek tagja volt az idei Magyar Kupán és a mesterfokú bajnokságon is aranyérmes Benyó Fruzsina is. Az Óbuda a sikerével megvédte bajnoki címét. A második helyezett Csepel csapatát a sérült Virger a lelátóról biztatta, az érmet még ő is átvette, hétfőn azonban kórházba vonul porcműtétre.

Benyó Fruzsina a következőket nyilatkozta: "Azt hiszem, hogy a múlt heti Magyar Kupa-győzelmünkhöz képest most még jobb gyakorlatot mutattunk be. Idén ez volt az utolsó megmérettetésem, s összességében elégedett vagyok az évvel. Most egy kis pihenő következik, jövőre pedig nekilátunk az új gyakorlatok koreografálásához, s a 2007-es vb-ig még bőven lesz időm mindent megtanulni."

Országos bajnokság, együttes kéziszercsapat (3 karika, 2 pár buzogány):
1. Óbuda RSG TC (Benyó Fruzsina, Szigeti Aida, Erős Brigitta, Kuncz Dóra, Gyulay Rebeka) 26,216 pont
2. Csepeli RG Club 24,449
3. Vuelta SE 22,808.

A versenyen elbúcsúztatták a sérülés miatt visszavonulni kényszerülő, még junior korú Asztalos Lillát, aki tagja volt az idei moszkvai Eb-n 8. helyet szerzett együttes kéziszer-csapatnak.

Eldőlt, hogy a 2005-ös év edzője Némethné Érfalvy Nóra, az év utánpótlásedzője Lazsányi Erika, az év nemzetközi bírója pedig Berek Irina lett.